Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΑ, κρίθηκε ότι δεν έχει διαφοροποιηθεί η κατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δύο ομάδων.

Άρα παραμένουν υπό τις εντολές των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη, οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και έχουν τιμωρηθεί με δια βίου απαγόρευση από κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο.

«Συνεχίζουν να διοικούνται από παρένθετα πρόσωπα», αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης.

Ο Αχιλλέας Μπέος, σε πρώτη φάση έχει κριθεί προφυλακιστέος, την στιγμή που ο Μάκης Ψωμιάδης ακόμη αναζητείται από τις Αρχές για την συμμετοχή του στο «κύκλωμα» των στημένων αγώνων.

Και οι δύο ομάδες υποβιβάζονται αυτόματα στην πρώτη μη επαγγελματική κατηγορία, δηλαδή, στην Δ’ Εθνική. Βάσει της νομοθεσίας έχουν το δικαίωμα για να καταθέσουν έφεση, αλλά μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα δεν πήρε και η ΑΕΚ. Η Ένωση πρέπει μέχρι την Πέμπτη να τακτοποιήσει ένα συμπληρωματικό έγγραφο για την φορολογική ενημερότητα. Δεν τίθεται για κάτι ανησυχητικό, όπως ξεκαθαρίζουν και οι υπεύθυνοι της ομάδας, πολύ σύντομα το έγγραφο αυτό θα βρίσκεται στα χέρια των υπευθύνων.

Πηγή: sday.gr