Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν τις τελευταίες ημέρες την αεροπορική τους δραστηριότητα γύρω από την Τρίπολη, χρησιμοποιώντας οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη,

γεγονός που μπορεί να συνέβαλε στο να γείρει η ζυγαριά υπέρ των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη, γράφουν οι New York Times. Επικαλούμενη αξιωματούχους, η εφημερίδα επισημαίνει ότι

η αμερικανική πολεμική αεροπορία είχε εφαρμόσει τις τελευταίες ημέρες συνεχή παρακολούθηση πάνω και γύρω από τις ζώνες που εξακολουθούσαν να ελέγχουν οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις.

Οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Predator για να εντοπίζουν, παρακολουθούν και ορισμένες φορές να πλήττουν τα στρατεύματα του Καντάφι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ταυτόχρονα η Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες είχαν στείλει στη Λιβύη ειδικές μονάδες για να εκπαιδεύσουν τους αντικαθεστωτικούς, προσθέτει η εφημερίδα.

Μέχρι το Σάββατο, τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του είχαν πραγματοποιήσει συνολικά 7.459 αποστολές στη Λιβύη, αναφέρουν οι New York Times.

Οι επιθέσεις αυτές όχι μόνο κατέστρεψαν τις στρατιωτικές υποδομές του καθεστώτος αλλά μείωσαν σε μεγάλο βαθμό την δυνατότητα των πιστών στον Καντάφι αξιωματικών να διοικούν τα στρατεύματά τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγή: skai.gr