Με χρήση τηλεχειριστηρίου που μπλόκαρε το σύστημα κλειδώματος τρεις άνδρες στην Θεσσαλονίκη, έκλεβαν προσωπικά αντικείμενα από αυτοκίνητα που μόλις στάθμευαν.

Πρόκειται για, τρεις άνδρες, ηλικίας 39,28 και 23 ετών, που εντοπίστηκαν απο άντρες του τμήματος ασφάλειας Πυλαίας σε χώρο στάθμευσης εμπορικού πολυκαταστήματος στην περιοχή της Πυλαίας,

και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα ζευγάρια γυαλιά ηλίου, δύο ρολόγια χειρός και μία οθόνη συστήματος πλοήγησης, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα τηλεχειριστήριο, που μπλοκάρει την ασφάλιση και απασφάλιση θυρών οχημάτων.

Βάσει της έρευνας που έγινε, η πρακτική των συλληφθέντων ήταν παραφυλάγοντας οδηγούς που μόλις στάθμευαν τα οχήματά τους, με τη χρήση του ηλεκτρονικού τηλεχειριστηρίου απέτρεπαν την ασφάλιση των θυρών του οχήματος. Έτσι, με την απομάκρυνση των επιβαινόντων από τα οχήματά τους, οι συλληφθέντες εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες διέπραξαν στο διήμερο από 18 Αυγούστου, τρεις κλοπές από αυτοκίνητα και αφαίρεσαν ηλεκτρονικά είδη, χρηματικά ποσά, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των επιβαινόντων στα οχήματα. Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους, ενώ σημειώνεται ότι σχηματίστηκε ήδη δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: skai.gr