Ο ΠΑΟ «χαροπαλεύει» και εκπέμπει SOS! Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 3-0 από την Μακάμπι Τ.Α.και βλέπουν τα όνειρα για το Γιουρόπα Λιγκ να… γίνονται εφιάλτες!

Οι παίκτες του Φερέιρα είχαν τις ευκαιρίες, στο πρώτο ημίχρονο, να σημειώσουν τουλάχιστον ένα τέρμα, όμως στο τέλος… πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητα τους.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν παθιασμένοι και αποφασισμένοι να ρίξουν νοκ- άουτ το «τριφύλλι» από το πρώτο κιόλας ματς των πλέι οφ.

Πολλά αμυντικά κενά παρουσίασε ακόμη μία φορά η ομάδα του Πορτογάλου, δυσκολία στην ανάπτυξη στο δεύτερο ημίχρονο. Δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για γκολ του Τοτσέ που δεν μέτρησε. Η μπάλα πέρασε καθαρά τη γραμμή, στην απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα, όμως ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη. Ντεμπούτο για Ζεκά και Βιτόλο.

Ο… δαίμονας Κονατέ στο 60’ και ο Ατάρ από το σημείο του πέναλτι στο 67’ και με κοντινό σουτ στο 90’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

 

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έναν δαιμονισμένο Λέτο, ο οποίος ήταν πολύ καλός στο πρώτο τέταρτο. Έκοβε, μοίραζε, απειλούσε, έτρεχε με συνέπεια να παρασύρει όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού ο οποίος ήταν καλύτερος σε αυτό το διάστημα του αγώνα. Στο δεύτερο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ο Αργεντινός έπεσε και ο Παναθηναϊκός έκατσε… πίσω, περιμένοντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση με τον ταχύτατο Κουίνσι.

Κι εάν ο Τοτσέ ήταν πιο προσεκτικός, το… κόλπο με τον χώρο που είχε δώσει το «τριφύλλι» στην Μακάμπι που είχε βγει μπροστά θα έπιανε, και οι «πράσινοι» θα μπορούσαν άνετα να έχουν προηγηθεί. Το τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε με hi light την εντυπωσιακή προσπάθεια του Κουίνσι ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το σουτ που εξαπέλυσε έδιωξε ο Χάιμοφ σε κόρνερ. Αμυντικά, ο Παναθηναϊκός είχε κάποια κενά τα οποία θα μπορούσε να τα πληρώσει, αλλά ο Μπουμσόνγκ ήταν πολύ θετικός στην αλληλοκάλυψη όποτε χρειάστηκε…

Στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε υποτονικά το δεύτερο ημίχρονο, προσπαθώντας και πάλι να βγει στην κόντρα-επίθεση δίνοντας χώρο στους Ισραηλινούς. Η Μακάμπι, αν και δεν πίεσε υπερβολικά είχε τον έλεγχο του αγώνα που της είχε δώσει απλόχερα το τριφύλλι. Και η αλλαγή του Φερέιρα ο οποίος έβγαλε τον Νίνη και πέρασε στη θέση του τον Σιμάο, έκοψε την ομάδα στη μέση και έκλεισε την ομάδα ακόμη πιο πίσω. Και λίγο αργότερα, ο Πορτογάλος πλήρωσε την αλλαγή του αυτή με το γκολ της Μακάμπι να έρχεται αφού είχε μονίμως την μπάλα και πίεζε χωρίς κανείς να μπορεί να την προωθήσει…

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το «χαζό» χέρι του Καντέ λίγα λεπτά αργότερα ο οποίος, έτσι –πάνω στην τρέλα- σκέφτηκε να διώξει την μπάλα με αυτόν τον τρόπο, έδωσαν έναν πανεύκολο τρόπο στην Μακάμπι να διπλασιάσει τα τέρματά της και να ρίξει στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος προπονητής, έβαλε τον Ζεκά στη θέση του Σιμάο για να παίξει και πάλι πιο ορθολογικά, αλλά το κακό, ήδη είχε γίνει. Το 3-0, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα σε μια τραγική βραδιά για το «τριφύλλι» που έχει 1,5 χρόνο να κερδίσει στην Ευρώπη.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακάμπι(Ιβανίρ): Χάιμοφ, Νιβάλντο, Νταμπούρ(46′ Κολαούτι), Μίκα, Ατάρ, Παβίτσεβιτς, Κονατέ(71′ Κεχάτ), Γιεϊνί, Λογκάσι, Ντάχαν(53′ Μεντοντζανιν), Βερέντ

Στον πάγκο: Λέβι, Σάμπαν, Κοέν, Ζιζόφ

Παναθηναϊκός(Φερέιρα):Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο(68′ Ζεκά), Κατσουράνης, Νίνης(55’Βιτόλο), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Καραγκούνης, Κλέιτον

Πηγή: sday.gr