Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Ταμπά της Φλόριντα με την πράξη που θα διέπραττε ένας ανήλικος μαθητής.

Ο 17χρονος προετοίμαζε βομβιστική επίθεση σε γυμνάσιο αλλά ευτυχώς η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει και να αποτρέψει μια ακόμη τραγωδία σε σχολείο των ΗΠΑ.

Ο ύποπτος, συνελήφθη και του ασκήθηκαν κατηγορίες, ονομάζεται Τζάρεντ Κείνο. Είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι στόχος του ήταν το γυμνάσιο Φρίντομ στην κομητεία Χίλσμπορο.

Η αστυνομία στη Φλόριδα των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε το σχέδιο ενός εφήβου για την πραγματοποίηση επίθεσης σε σχολείο στην Τάμπα αφού συνέλαβε έναν πρώην σπουδαστή και ανακάλυψε υλικά κατασκευής βομβών στο σπίτι του.

Η πόλη της Τάμπα δε θα είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο, η Τζέιν Κάστορ, αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη. Σύμφωνα με την Καστόρ, ο Κέινο, ο οποίος είχε αποβληθεί από το σχολείο, ήλπιζε να “προκαλέσει περισσότερες απώλειες από ό,τι είχαμε στο Κολουμπάιν” (σ.σ. 12 μαθητές και ένας καθηγητής σκοτώθηκαν από τα πυρά δυο μαθητών τον Απρίλιο του 1999).

Η αστυνομία έλαβε την πληροφορία πως ο Κέινο, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν διότι οπλοφορούσε χωρίς άδεια, σχεδίαζε την επίθεση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς την επόμενη εβδομάδα.

Στο σπίτι του, η αστυνομία ανακάλυψε ένα ημερολόγιο με σχέδια των αιθουσών του σχολείου και αναφορές στην πρόθεσή του να προβεί σε μια αιματηρή επίθεση. Βρήκε καύσιμα, σράπνελ, πλαστικούς σωλήνες, ωρολογιακούς μηχανισμούς και φιτίλια.

Πηγή: now24.gr