Η Google ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τον τομέα κινητής τηλεφωνίας της Motorola, δηλαδή της Motorola Mobility σε ένα deal αξίας 12.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2012 και μαζί με την εταιρεία η Google έχει πλέον στην κατοχή της αμέτρητες πατέντες που μέχρι σήμερα είχε η Motorola.

Η Google θα διαθέτει πλέον τμήμα κινητής τηλεφωνίας με μια σειρά από συσκευές που είναι εξαιρετικά διαθέσιμες στις ΗΠΑ αλλά και τεχνογνωσία και πλέον μπαίνει στο παιχνίδι δυναμικά.

Η Google ανακοίνωσε ότι το τμήμα της Motorola θα συνεχίσει να τρέχει αυτόνομα αλλά δεν αποκλείεται μέσα στο 2012 να δούμε τα πρώτα Google phones. Μέχρι σήμερα τα Google phones ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Google με άλλες εταιρείες όπως η Samsung.

Πλέον η Google θα διαθέτει τη δική της εταιρεία και θα μπορεί να τρέχει αυτόνομα τα κινητά της τηλέφωνα.

Η Motorola, άλλοτε κολοσσός και με μεγάλη παρουσία και στην Ελλάδα, τελευταία είχε πέσει αρκετά και ήταν πίσω από τη Samsung, την LG, την HTC και την Apple ενώ τελευταία προσπαθούσε να κάνει come back με Android συσκευές.

Το μέλλον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μένει να δούμε αν το Android θα συνεχίσει να διατίθεται και στις άλλες εταιρείες ή θα μείνει αποκλειστικά στην Motorola, αυτό βέβαια σε μετέπειτα φάση.

Το σίγουρο είναι ότι οι μέτοχοι της Motorola είναι χαρούμενοι όπως και αυτοί της Nokia, η μετοχή της οποίας ανέβηκε 10% καθώς οι αναλυτές πιστεύουν ότι δεν αποκλείεται η Google να αγοράσει και αυτή. Αυτό όμως είναι μάλλον εκτός πραγματικότητας αν και σε αυτόν τον κόσμο, τίποτα δεν αποκλείεται…

Πηγή: techinsider.gr