Από τους ουραγούς της Ευρώπης είναι η Ελλάδα στο ποσοστό των μεταμοσχεύσεων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου, στη χώρα μας γίνονται 6,3 μεταμοσχεύσεις ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ισπανία είναι 34 ανά ένα εκατομμύριο.

Επιδίωξη του υπουργείου, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, είναι το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στη χώρα μας «σε 7 ανά εκατομμύριο για το 2011 και σε 10 ανά εκατομμύριο το 2012».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε τη χορήγηση υποκατάστατων σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών από τις 15 Σεπτεμβρίου στα νοσοκομεία της Αττικής, με εξαίρεση τα νοσηλευτικά ιδρύματα Παίδων.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος σε κάθε νομό της χώρας θα επιλεγεί ένα νοσοκομείο το οποίο θα χορηγεί μεθαδόνη. «Δεν μπορούμε να εκριζώσουμε τη χρήση των ναρκωτικών, αλλά θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη», υπογράμμισε.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το πρόγραμμα και όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Αντίδραση ΚΚΕ

«Ο υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι η μετατροπή των νοσοκομείων, τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, σε κέντρα χορήγησης υποκατάστατων ναρκωτικών είναι σωστή γιατί συμφωνούν σε αυτή η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ! Τους παραδίδουμε στην κρίση του λαού και της νεολαίας», τόνισε το ΚΚΕ και κάλεσε το λαό «να αντιμετωπίσει την εγκληματική πολιτική των υποκαταστάτων και της νομιμοποίησης της χρήσης».

Πηγή: skai.gr