Το γερμανικό χρηματιστήριο ολοκλήρωσε τις συνεδριάσεις της εβδομάδας με σημαντική άνοδο του DAX30, με ημερήσια ποσοστιαία άνοδο 3,45%.

Ο δείκτης έφτασε κοντά στο επίπεδο των 6.000 μονάδων, αφού τερμάτισε σχεδόν στις 5.998. Όμως, το τελευταίο πενθήμερο συναλλαγών ο δείκτης έχει απολέσει περίπου το 4% της αξίας του.

Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSEMib ήταν έντονα ανοδικός, είχε ημερήσια ποσοστιαία άνοδο 4% και από τη Δευτέρα μπορεί να ατενίσει τις 16 χιλιάδες μονάδες, δεδομένου ότι ήδη αναρριχήθηκε στις 15.888.

Πολύ καθοριστικό ρόλο στην πορεία των συναλλαγών παίζει η απαγόρευση προς ώρας απ την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των γυμνών πωλήσεων μετοχών με στόχο την υποτιμητική κερδοσκοπία. Αμέσως, οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν αισθητά.

Στην παρισινή αγορά όπου το τελευταίο 10ήμερο η αλληλουχία πτωτικών συνεδριάσεων υπήρξε μεγάλη, σήμερα ο δείκτης CAC40 ανέκτησε το 4,02% της αξίας του με πρωταγωνιστές της ανοδικής κίνησης πάλι τις τραπεζικές μετοχές. Και η γαλλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει λάβει αποφάσεις για να πατάξει την κερδοσκοπία, που αποδίδουν.

Εκατόν είκοσι τέσσερις μονάδες ανέκτησε κατ’ αυτόν τον τρόπο σήμερα ο CAC40, επανερχόμενος στο επίπεδο των 3.210. Ο όγκος συναλλαγών δεν ικανοποιεί, περιοριζόμενος κάτω απ’ τα πέντε δισ. ευρώ, όμως ο Δεκαπενταύγουστος είναι σημαντική αργία και της Καθολικής εκκλησίας.

Ημερήσια ποσοστιαία άνοδο 3,04% είχε στο Λονδίνο ο FTSE100, κερδίζοντας εκατόν πενήντα επτά μονάδες και κάνοντας την επαναφορά στην περιοχή των 5.320 μονάδων, ύστερα μάλιστα και τη χθεσινή σημαντικά ανοδική κίνηση του, οπότε ανέκτησε άλλο ένα 3,11% της αξίας του.

 

Πηγή: skai.gr