Ειδικός πραγματογνώμονας θα παρακολουθήσει τη σχετική διαδικασία.Με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας

αποφάσισε να υπαχθεί προσωρινά ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.Το δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες,

δίνει προθεσμία ενός μηνός να συμφωνήσουν οι πιστωτές του καναλιού και να πείσει το κανάλι ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης του είναι βιώσιμο. Για το λόγο αυτό ορίζει ειδικό πραγματογνώμονα που θα παρακολουθήσει τη σχετική διαδικασία.

Τα χρέη του σταθμού ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Το ALTER υπερκοστολογούσε τηλεοπτικά προγράμματα, προκείμενου να μπορεί προεξοφλεί επιταγές και να δανειοδοτείται από τις τράπεζες.

Εφόσον δεν κατείχε κάποια ιδιαίτερη ακίνητη περιουσία, “φούσκωνε” τα λεγόμενα άυλα περιουσιακά του στοιχεία, δηλαδή δικαιώματα σε παραγωγές, εκπομπές και σειρές του σταθμού.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ζητούσε νέα δάνεια από τις τράπεζες, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, για την εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων, αλλά και για να εξασφαλίσει κεφάλαιο κίνησης.

Εναντίον του ΔΣ του σταθμού έχουν κινηθεί με αγωγές και μηνύσεις διαφημιστικές εταιρίες, οι οποίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες, σε βαθμό ώστε να ζητούν και εκείνες να ενταχθούν στο άρθρο 99.

Kατά της ένταξης του σταθμού στο άρθρο 99 έχουν ταχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, προμηθευτές στους οποίους οφείλονται μεγάλα ποσά, η εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ασφάλειας στο κανάλι και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο Μπουρνάζι όπου στεγάζεται το ALTER στον οποίο δεν καταβάλλονται τα ενοίκια.

Πηγή: skai.gr