«Δεν θα υποκύψουμε παρά μόνο στο Θεό»

Αυξάνονται καθημερινά οι νεκροί από τις αιματηρές συγκρούσεις στη Συρία, ενώ ακτιβιστές καλούν σε μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας πυροβόλησαν και σκότωσαν την Παρασκευή τουλάχιστον 8 διαδηλωτές

σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού.

Από τη μεριά της η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε «ότι δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλων στη Δούμα».

Την ίδια ώρα, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά εναντίον διαδηλωτών που έβγαιναν μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευή από το κεντρικό τέμενος της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ, την οποία έχουν περικυκλώσει άρματα μάχης.

Στην επαρχία Χομς, στην πόλη Κσέιρ, άγνωστοι χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε πολίτες, ενώ στην πόλη Μπανιάς στρατιώτες περικύκλωσαν πολλά τεμένη για να εμποδίσουν τους πιστούς να διαδηλώσουν μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής.

Οι ακτιβιστές ζητούν μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, όπως κάνουν κάθε εβδομάδα από την αρχή του κινήματος αμφισβήτησης στις 15 Μαρτίου, σε συγκεντρώσεις με σύνθημα «Δεν θα υποκύψουμε παρά μόνο στο Θεό».

Πηγή: skai.gr