Εργασίες ανακαίνισης θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν ένα χρόνο, και στο διάστημα αυτό το μνημείο θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες,

όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων, Κεν Σαλασάρ. Οι εργασίες, οι οποίες προβλέπεται να κοστίσουν 27,25 εκατομμύρια δολάρια,

αναμένεται να ξεκινήσουν μία ημέρα μετά την 125η επέτειο των εγκαινίων του Αγάλματος της Ελευθερίας, που έγιναν στις 28 Οκτωβρίου 1886.

Στο διάστημα της ανακαίνισης οι τουρίστες δεν θα μπορούν να επισκέπτονται το μνημείο και να ανεβαίνουν ως την κορυφή του, όμως η πρόσβαση στο Λίμπερτι Άιλαντ, όπου βρίσκεται το Άγαλμα της Ελευθερίας, θα είναι ελεύθερη.

Η πρόσβαση στο άγαλμα είχε απαγορευθεί μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όμως πριν δύο χρόνια επετράπη ξανά σε μικρές ομάδες τουριστών.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους η ανακαίνιση θα γίνει ώστε το μνημείο να καταστεί πιο προσβάσιμο και ασφαλές, καθώς θα γίνουν μετατροπές στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί στην κορυφή του, στο σύστημα πυρασφάλειας, στις τουαλέτες και τους ανελκυστήρες.

Πηγή: skai.gr