Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας επαναφέρει στο προσκήνιο ο υπουργός Π.Μπεγλίτης, εξηγώντας πως κάτι τέτοιο θα γίνει σε περίπτωση που δεν αποδώσουν οι σχεδιασμοί για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των ΕΔ.

Ταυτόχρονα επανέλαβε την αντίθεσή του στο θεσμό του πλήρως επαγγελματικού στρατού.

Μιλώντας στον RealFm ο κ. Μπεγλίτης άφησε αιχμές κατά της ΝΔ, ότι προχώρησε σε μείωση της θητείας για μικροπολιτικούς λόγους.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για αύξηση ή μη της θητείας θα ληφθεί αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστούν τα κενά στα στρατόπεδα.

Επίσης, ανέφερε ότι θα αλλάξει το καθεστώς χορήγησης των αναβολών, χωρίς αυτό να στερεί από τους νέους, όπως είπε, το δικαίωμα στη μόρφωση.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρώην πρέσβη της Τουρκίας Ντενίς Μπουλούκμπασι, ότι επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ, η Ελλάδα είχε δεχθεί να μην επεκτείνει σε ορισμένες περιοχές τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές, τόνισε ότι γίνονταν συζητήσεις, αλλά δεν υπήρχε καμία συμφωνία.

Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε πως μοναδικός στόχος της Αθήνας ήταν η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Πηγή: now24.gr