Συνεχίζει να καταποντίζεται το λιανικό εμπόριο δήλωσε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή»

μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Δημήτρη Καψιμάλη.Ο κ. Κορκίδης εντόπισε ένα από τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς στα υψηλά μίσθια.

«Τα περισσότερα μαγαζιά που ήταν πέρυσι ξενοίκιαστα και παραμένουν και φέτος ξενοίκιαστα» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε ότι ο εμπορικός κόσμος πρότεινε να υπάρχει στον πτωχευτικό κώδικα επιτροπή διαμεσολάβησης για τον προσδιορισμό του ενοικίου μεταξύ μισθωτή – εκμισθωτή, με δέσμευση διατήρησης του ενοικίου σε συγκεκριμένο επίπεδο μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής στα δικαστήρια.

Πρόσθεσε ότι η κίνηση στην αγορά έχει μειωθεί κατά 25% με 15% φθηνότερες τιμές

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών ζήτησε να εξαιρεθούν οι μεγάλοι επενδυτές στο real estate από το ενδεχόμενο να εξαρτώνται από την επιτροπή για τον διακανονισμό των ενοικίων στα μεγάλα ακίνητα.

Ο κ. Καψιμάλης επέκρινε τη στάση του ΥΠΕΚΑ να δώσει νέα παράταση έως το τέλος Δεκεμβρίου για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και των άλλων παράνομα κλειστών χώρων.

Η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 28 Αυγούστου, προβλέπει παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου τις προθεσμίας για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

«Είμαστε σε πλήρη αδράνεια ως αγορά. Δεν μπορούμε να τα πωλήσουμε καθώς ο πελάτης δεν αγοράζει αν δεν μπορεί να ρυθμίσει την υπαίθριο» δήλωσε.

«Η λύση στην Ελλάδα είναι οι πωλήσεις ακινήτων στο εξωτερικό» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr