Η δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κος Μπιτσαξής δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Γενικός χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα είπε ότι η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει την ανομία σχετικά με τις μεταβιβάσεις μετοχών στις ΠΑΕ. Επειδή τέτοια μεταβίβαση είναι επί θύρας σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή, τα βλέμματα στράφηκαν αμέσως προς τα εκεί.

Θυμίζουμε ότι ο Αντώνης Ρέμος συμφώνησε να μεταβιβάσει τις μετοχές του στον Κύπριο επιχειρηματία Αντρέα Παντελή και ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ που κατέχει τις μετοχές της ΠΑΕ στο επιχειρηματικό δίδυμο Φλωρίδη-Σαχπατζίδη.

Κοινός παρονομαστής των επιχειρηματιών που γίνονται μεγαλομέτοχοι είναι η αμφισβήτηση των επιχειρηματικών και άλλων δραστηριοτήτων τους. Ο Αντρέας Παντελή ήταν για χρόνια πρόεδρος της κυπριακής Ανόρθωσης. Εγκατέλειψε την προεδρία μέσα σε κλίμα καταγγελιών για υπεξαίρεση ποσόν που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ από το ταμείο της ομάδας. Ο Παντελή επέστρεψε ένα μέρος των χρημάτων, ενώ στο θέμα είχε εμπλοκή η Κυπριακή Δικαιοσύνη.

Ο υποψήφιος μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Βασίλης Φλωρίδης, είχε αδιευκρίνιστο επιχειρηματικό status. Δραστηριοποιείται κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και δημοσιεύματα τον φέρουν να είναι κατά το παρελθόν σε διαμάχη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που έφτασε μέχρι τις αίθουσες των τουρκικών δικαστηρίων. Του καταλογίζεται – χωρία να επιβεβαιωθεί- ότι είχε σχέσεις με την εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι» που ανάμεσα στα άλλα ζητεί την εκδίωξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Πόλη.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι νομικοί εκπρόσωποι του κ. Φλωρίδη, διαβεβαιώνουν πως ο επιχειρηματίας είναι σε θέση να αποδείξει το «πόθεν έσχες» των χρημάτων του και να προσκομίσει το σύνολο των εγγράφων που απαιτούνται ώστε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, να εγκρίνει τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Όμως η δήλωση του Γ.Γ.Α. κ. Πάνου Μπιτσαξή δεν έγινε τυχαία. Η επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας θα ξεσκονίσει τους φακέλους των υποψηφίων μεγαλομετόχων σε Ηρακλή, ΠΑΟΚ κι ίσως υπάρξουν εξελίξεις…

Πηγή: sday.gr