“Η αύξηση των φόρων ενισχύει τη φοροδιαφυγή” δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Τον κώδωνα του κινδύνου» για συνέχιση του φαύλου κύκλου της ύφεσης στην οικονομία εξαιτίας της αύξησης των φορολογικών συντελεστών σε κλάδους όπως η εστίαση έκρουσε μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης.

«Η αύξηση των φορολογικών εσόδων δεν γίνεται μόνο με την αύξηση της φορολογίας και επιβολή νέων φόρων μη πως ότι έτσι έχουμε και μείωση των φορολογίας» τόνισε.

Ο κ. Μακρυπίδης εξήγησε ότι η αύξηση των φόρων ενισχύει τη φοροδιαφυγή, θα κλείσει το 10% των καταστημάτων στην εστίαση και κατά συνέπεια θα αυξήσει την ανεργία με μοιραίο αποτέλεσμα την επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων.

«Επιτέλους πρέπει να παρθούν μέτρα για απλούστερο και δικαιότερο φορολογικό σύστημα» σημείωσε.

Για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται όχι μόνο για οικονομική, αλλά και για πολιτική κρίση και μετατρέπεται και σε κοινωνική όπως δείχνουν οι ταραχές στην Βρετανία. Καταλόγισε ατολμία στους ηγέτες της ΕΕ να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά την κρίση, και ζήτησε την άμεση δημιουργία ευρωομολόγου και ενιαία ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.

«Αν δεν ληφθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου μέτρα για τα ερυωομόλογα θα είναι πολύ αργά πλέον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: skai.gr