Με μεγάλες απώλειες κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζοντας τον χθεσινό πανικό που δημιούργησε η υποβάθμιση των ΗΠΑ από την S&P και οι φόβοι για παγκόσμια πλέον ύφεση.

Ταυτόχρονα, παραμένουν οι ανησυχίες και τη δημοσιονομική κατάσταση της Ιταλίας και της Ισπανίας, παρά την παρέμβαση της ΕΚΤ για μαζική αγορά κρατικών ομολόγων των δύο χωρών.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 2,25%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,18%. Με πτώση 2,20% κινείται στην αγορά της Φρανκφούρτης και ο δείκτης DAX.

Πτωτικά κινείται και το Μιλάνο, με τον δείκτη FTSE Mib να χάνει 1,20%, ενώ απώλειες 1,2% σημειώνει και ο Ibex στη Μαδρίτη.

Σε πτωτική τροχιά παραμένει και σήμερα ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τη χθεσινή κατάρρευση κατά 6%, που τον έφερε χαμηλότερα από τις 1.000 μονάδες, καθώς διατηρούνται οι πιέσεις και στις παγκόσμιες αγορές.

Ο γενικός δείκτης στην Αθήνα υποχωρεί στις 966 μονάδες, με απώλειες 3,21%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27 εκ. ευρώ.

Το σπρεντ του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου διατηρείται στις 1.309 μονάδες βάσης.

Οι αγορές στην Ασία κατάφεραν να περιορίσουν τις μεγάλες απώλειές τους που άγγιξαν ακόμη και το 10%, με τον Nikkei να κλείνει στο -1,7%. Στη Wall Street, χθες, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε την 6η χειρότερη πτώση του στα τελευταία 112 χρόνια.

Πηγή: skai.gr