Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.35 της Κυριακής, η οποία έγινε αισθητή στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τους Εθνικού Αστεροσκοπείου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου.

Μία τριώροφη πολυκατοικία εκκενώθηκε προσωρινά στην Ναύπακτο, εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν.

Ειδικότερα, μετά τις ζημιές που παρατηρήθηκαν στην πυλωτή της τριώροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην θέση Πινακούλα Παλαιοπαναγιάς, υπεύθυνοι του δήμου Ναυπάκτου ζήτησαν από τους περίπου 40 ενοίκους, να μην μπουν στα διαμερίσματά τους.

Συγχρόνως αναμένεται στην περιοχή μηχανικός από την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών και να αποφανθεί για τον αν μπορούν ή όχι να επιστρέψουν οι ένοικοι στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι είχαν καταγραφεί και άλλες ασθενείς σεισμικές δονήσεις από τις 22 Ιουλίου έως και το τέλος Ιουλίου, οι οποίες είχαν ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου – Αντιρρίου.

Πηγή: skai.gr