Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League.Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι θα ξεκινήσει το εφετινό πρωτάθλημα της Super League.

Η κλήρωση έφερε τον Ολυμπιακό να υποδέχεται μια από τις δυο ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Super League, αφού ξεκαθαρίσει το θέμα των εφέσεων των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας,

ενώ ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Κέρκυρα. Επίσης, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ την άλλη άγνωστη ομάδα που θα δώσει το «παρών» στη μεγάλη κατηγορία.

Η κλήρωση ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση, στις 15:00 λόγω των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση συμφωνία των ομάδων της Super League με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τελικά, λίγο πριν την έναρξη της κλήρωσης η Nova απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των ομάδων της Super League για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Πατρίκ Κομνηνός τόνισε: «Σε μία δύσκολη περίοδο για το ελληνικό ποδόσφαιρο εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Δυστυχώς δεν θα έχουμε σήμερα και τις 16 ομάδες στην κλήρωση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των ομάδων που θα έχουμε δεν θα είναι από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτό δείχνει ότι το ποδόσφαιρο έχει κάνει μεγάλα βήματα μπροστά σε αυτόν τον τομέα. Η ψαλίδα μίκρυνε, δεν είναι λίγο πράγμα να υπάρχουν στην Σούπερ Λίγκα εννέα ομάδες από την Περιφέρεια. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η Κεντρική Διαχείριση που από σήμερα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός – ΟΜΑΔΑ Α

ΑΕΚ – ΟΜΑΔΑ Β

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης

Παναιτωλικός – Αστ. Τρίπολης

ΟΦΗ-Ατρόμητος

Κέρκυρα – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Πανιώνιος-Εργοτέλης

 

Τα ντέρμπι του πρώτου γύρου:

4η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

5η αγωνιστική Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική ΑΕΚ-Ολυμπιακός

9η αγωνιστική Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

10η αγωνιστική Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός