Δικογραφίες σχηματίσθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος δύο (2) ιδιοκτητών καταστημάτων, για τη μη έκδοση (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών)

φορολογικών στοιχείων.Ειδικότερα, χθες (04-08-2011), μετά από καταγγελίες πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο -11012-, κλιμάκια του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας,

προχώρησαν σε συντονισμένους και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχετικά με τον έλεγχο έκδοσης αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι:

Σε κατάστημα – καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε δεκαεπτά (17) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (201,50) ευρώ και

Σε κατάστημα – σνακ μπαρ στη Νίκαια, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε δώδεκα (12) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (507) ευρώ.

Στους παραπάνω ελέγχους διαπιστώθηκαν επίσης, κατά περίπτωση, ελλείψεις αδειών εργασίας από εργαζομένους, καθώς και ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Οι σχηματισθείσες δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών και Πειραιά αντίστοιχα. Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων.

Πηγή: skai.gr