Τη ζωή τους έχασαν εκατό πρόσφυγες που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο είχε ξεκινήσει από την Λιβύη, έμεινε ακυβέρνητο και τελικά διασώθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, δήλωσε μία Μαροκινή διασωθείσα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

«Ήμασταν 300, αλλά περίπου εκατό, κυρίως γυναίκες, δεν διασώθηκαν και οι άνδρες αναγκάστηκαν να ρίξουν τα πτώματα στη θάλασσα» δήλωσε η διασωθείσα, της οποίας η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε.

Η μαρτυρία αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες πληροφορίες της ιταλικής ακτοφυλακής, που ανέφερε ότι «έχει μετρήσει περισσότερους από 300 πρόσφυγες στο σκάφος».

Ο επικεφαλής της ακτοφυλακής της Λαμπεντούζα Αντόνιο Μοράνα δήλωσε ότι, «στην περιοχή έπλεαν ρούχα, ίσως και πτώματα». Ο Μοράνα πρόσθεσε ότι περαιτέρω έλεγχοι δεν ήταν εφικτό να διενεργηθούν, επειδή έπρεπε να μεταφερθούν στην Λαμπεντούζα το ταχύτερο δυνατό οι 300 πρόσφυγες.

Η μάρτυρας ανήκε στην ομάδα των τεσσάρων γυναικών και του ενός άνδρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην Λαμπεντούζα.

 

 

Πηγή: skai.gr