Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το χρέος του, νίκησε 3-0 τη Ντιφερντάνζ και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League, παρά το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή του πορεία είναι στον «αέρα»!

Οι παίκτες του Γκράθια… αδιαφόρησαν για την απόφαση για υποβιβασμό της ομάδας στη Football League και έδωσαν χαρά στους οπαδούς τους. Την Παρασκευή οι Βολιώτες θα βρίσκονται στην κλήρωση για την επόμενη προκριματική φάση, αναμένοντας την οριστική απόφαση για το μέλλον τους.

Αν η έφεση που έχουν καταθέσει, πέσει στο κενό, τότε θα μείνουν εκτός Ευρώπης και τη θέση τους θα πάρει άλλος σύλλογος.

To ματς

 

Με τον αέρα του 3-0 από τον πρώτο αγώνα και τον κόσμο του να ασχολείται με συνθήματα εναντίον ΕΠΟ και Αθήνας ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπήκε με την απαιτούμενη συγκέντρωση στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση στο 5ο λεπτό με το σουτ του Μπέτμερ. Αυτή η ευκαιρία λειτούργησε ως το σημείο αφύπνισης για την ομάδα του Χάβι Γκράθια.

Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός Βόλου ανέλαβε δράση και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Λουξεμβούργου να απειλήσει ξανά. Η προειδοποιητική ευκαιρία ήρθε στο 9΄ με τον Σκέμπρι να μην καταφέρνει να σκοράρει από ευνοϊκή θέση.

Με την κυκλοφορία να είναι το δυνατό σημείο των γηπεδούχων και τη Ντιφερντάνζ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ. Με τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών ο Μαρτίν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τελείωσε οριστικά την υπόθεση πρόκριση.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής με χαρακτηριστικό το ποσοστό κατοχής που έφτασε στο 65%-35%! Ο Σκέμπρι λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του μετά από σέντρα του Μόνχε. Με αυτό το αποτέλεσμα οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο σχεδόν τρόπο και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν επιθετική διάθεση. Ο Γκράθια έριξε στην αναμέτρηση τους Μπρέσκα και Σολάκη στη θέση των Ακόστα και Σκέμπρι. Στο 49ο λεπτό ο Μπέτμερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Η συνέχεια ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους. Στο 55΄ο Μόνχε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Σέλεζι διαμόρφωσε 2-0 κλειδώνοντας την πρόκριση. Την πανηγυρική βραδιά ολοκλήρωσε ο Σολάκης οκτώ λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη. Η ομάδα από το Λουξεμβούργο δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσει κάτι και τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 3-0.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου με ειρωνική διάθεση επανέλαβαν το σύνθημα «είναι στημένο»!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια): Ρόκα, Ντολεζάι, Ακόστα (46΄Μπρέσκα), Αλβάρες, Σανκαρέ, Σέλεζι, Ζαραδούκας (75΄Ρόκας), Νταρμπιόν, Μόνχε, Σκέμπρι (46΄Σολάκης), Μαρτίν

Ντιφερντάνζ (Μόρις Σπιτόνι): Βέμπερ, Ροντρίγκες, Ραφίκ (78΄Ριμπέιρο) Καρόν (84΄Μάι), Λεόνι, Μπέτμερ, Γένις, Λεμπρέσεν, Αφούν, Πίσκορ (63΄Φρανζόνι), Κίντσιγκερ

Διαιτητής: Αρμάν Αμιρχανιάν (Αρμενία).

Γήπεδο: «Πανθεσσαλικό

Πηγή: sday.gr