Η Tepco αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι καταγράφηκαν πάνω από δέκα σίβερτ (μονάδα μέτρησης της ραδιενέργειας) την ώρα στην επιφάνεια ενός σωλήνα που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, ανάμεσα στους αντιδραστήρες 1 και 2 του Φουκουσίμα Νταϊίτσι.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, ο Ρίο Σιμίζου, δήλωσε ότι η Tepco δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας ξεπερνάει τα δέκα σίβερτ την ώρα, προσθέτοντας

ότι η εταιρεία σκέφτεται να αλλάξει τις μεθόδους μέτρησης για να ανιχνεύσει επίπεδα υψηλότερα των δέκα σίβερτ.Ο εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι η Tepco δεν μετράει τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό κάθε ημέρα, άρα είναι πιθανό να εντοπιστούν υψηλά επίπεδα σε οποιοδήποτε μέρος του.

Στο μεταξύ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν απέλυσε τρεις κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους θεωρώντας τους υπεύθυνους για την διαχείριση της πυρηνικής κρίσης. Την ίδια ώρα, η Μιναμισόμα, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βορείως της Φουκουσίμα έγινε η πρώτη πόλη της Ιαπωνίας η οποία απέρριψε τα σχέδια να φιλοξενήσει ένα νέο πυρηνικό σταθμό.

Η πόλη αποφάσισε να μην υποβάλει αίτημα για την χορηγία υποδομών που δίνεται από την κυβέρνηση σε κοινότητες οι οποίες συμφωνούν να φιλοξενήσουν νέους πυρηνικούς σταθμούς. Ο δήμαρχος Κατσουνόμπου Σακουράι ανέφερε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην κρίση στην Φουκουσίμα θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.

 

 

Πηγή: skai.gr