Παρά την οικονομική κρίση, τα θεμελιώδη στοιχεία της ιταλικής οικονομίας είναι υγιή και αξιόπιστα, τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε ομιλία του στην ιταλική Βουλή.

«Ένα από τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υφίσταται ανάκαμψη είναι ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσφύγει στο ταμείο ανεργίας τον Ιούλιο, μειώθηκε κατά 28% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010»,

είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 7,4 δισ. ευρώ για 130 δημόσια έργα που θα πραγματοποιηθούν στην Νότιο Ιταλία.

Αναφερόμενος στις αμοιβές των πολιτικών, πρόσθεσε ότι υπέγραψε διάταγμα που θα προβλέπει την προσαρμογή τους στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όπως και τη μείωση της χρήσης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων από τους πολιτικούς.

Ο κ. Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε επίσης ανοικτό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την εφαρμογή των έκτακτων οικονομικών μέτρων, τον ρόλο των τραπεζών και την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και τις σχέσεις εργοδοτών-εργαζομένων.

Τέλος, αναφέρθηκε στα μέτρα που ενεκρίθησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ της χώρας μας, χαρακτηρίζοντάς τα «πολύ σημαντικά, έστω και αν οι αγορές δεν δείχνουν ακόμη να τα έχουν κατανοήσει πλήρως».

 

 

Πηγή: skai.gr