Πρώτιστος στόχος των ρυθμίσεων για την τουριστική κατοικία υπήρξε η αντιμετώπιση της έντονης εποχικότητας του τουρισμού, που για τη χώρα μας είναι σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες, ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή,

ο υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης. Απαντώντας στην κριτική για την ένταξη της τουριστικής κατοικίας σε ειδικό καθεστώς,

ο κ. Νικητιάδης υπενθύμισε τις ελλείψεις στα καταλύματα πολυτελείας, υπογραμμίζοντας πως «θέλαμε να ρίξουμε το βάρος στην τουριστική κατοικία και όχι στην παραθεριστική, για να ξέρουμε ποιος έρχεται εδώ, πόσα πληρώνει και να μπορούμε κιόλας να φορολογήσουμε».

«Για πρώτη φορά δημιουργείται πλαίσιο για την τουριστική κατοικία και δημιουργούνται δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και προϋποθέσεις ανάπτυξης επενδύσεων στη χώρα μας», ανέφερε ο υφυπουργός Τουρισμού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές ρυθμίσεις στο μέλλον.

Τέλος, ο κ. Νικητιάδης ευχήθηκε να λήξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η απεργία των ταξί και «να κλείσουν γρήγορα οι πληγές για τον τουρισμό μας».

«Διατηρούμε τη βεβαιότητα, ότι όλες οι πτέρυγες της Βουλής θέλουν να λήξει αυτή η απεργία για να συνεχίσουμε αυτή τη χρονιά να έχουμε υψηλά ποσοστά στις αφίξεις και στα τουριστικά έσοδα και να είναι περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά», είπε ο κ. Νικητιάδης.

 

Πηγή: skai.gr