Σε μία από τις εφιαλτικότερες ευρωπαϊκές του βραδιές, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 4-3 από την Οντένσε στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Champions League. Με μία άμυνα να… μπάζει νερά, οι «πράσινοι», παρά το γεγονός ότι ισοφάρισαν το γκολ του Γιόχανσον στο 12’

με τον Μπουμσόνγκ (35’) και προηγήθηκαν με γκολ του Τοτσέ στο 50’, δέχτηκαν άλλα τρία γκολ και αναγκάζονται να συμβιβαστούν με την συμμετοχή τους στα προκριματικά του Europa League.

Τέσσερα γκολ από πέντε ευκαιρίες των Δανών δέχτηκε η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα. Καταστρέφεται οικονομικά το «τριφύλλι» μετά την απώλεια των «χρυσοφόρων» ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ματς

Η σύγκριση έστω και αυτού του (ανέτοιμου) Παναθηναϊκού με την Οντένσε -και φυσικά το πλεονέκτημα από το πρώτο ματς- έλεγε πως οι «πράσινοι» θα έπρεπε να… αυτοκτονήσουν για ν’ αποκλειστούν. Και αλήθεια είναι πως έκαναν από την αρχή ό,τι μπορούσαν για να το καταφέρουν.

Όχι επειδή δεν μπήκαν δυνατά στο ματς. Αλλά επειδή ήταν ο διαγωνισμός «λανθασμένης απόκρουσης» των Μπουμσόνγκ-Τζόρβα (και η επικράτηση του Έλληνα γκολκίπερ) που επέτρεψε στους Δανούς -μέσω του Γιόχανσον- να γίνουν «αφεντικά» του. Όχι για πολύ, βέβαια…

Κι αυτό διότι ο Γάλλος στόπερ αποδείχθηκε στόπερ που τιμάει τα… σορτσάκια που φοράει. Θιγμένος λες από το «μερίδιο» του στο γκολ, ο «Μπουμ» έπιασε κεφαλιά που έκανε… ανάλογο θόρυβο -στο κόρνερ του Νίνη- και πέτυχε αυτό που έμοιαζε αγχωτικά ανέφικτο με τον τρόπο που αναπτύσσονταν μέχρι τότε οι «πράσινοι».

Όταν ο Τοτσέ μπήκε «από το παράθυρο» στην ενδεκάδα στο 20’ (λόγω του τραυματισμού του Μαρίνου), η λογική έλεγε ότι θα τα κατάφερνε καλύτερα από τον… Κλέιτον ως φορ. Έστω κι αν το μετέθεσε για το δεύτερο μέρος λοιπόν (50’), έδωσε τη σχετική απόδειξη στον Φερέιρα -και το προβάδισμα (με τυπική εκτέλεση στράικερ) στον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς για τους «πράσινους», η αποτυχία του Νίνη να τον μιμηθεί δύο λεπτά αργότερα (πλασάροντας από κοντά στο δοκάρι) έμελλε να αποδειχθεί πολύ πιο οδυνηρή απ’ όσο φάνηκε τότε.

Το συνειδητοποίησαν έξι λεπτά αργότερα, όταν το πλασέ του Ρουντ (που θύμισε τον… συνονόματό του, Φαν Νίστελροϊ) καρφώθηκε σαν μαχαίρι στην καρδιά της άμυνάς τους. Και το πήραν για τα καλά απόφαση, όταν το «τούβλο» του Αντρέασεν γκρέμισε και τα τελευταία απομεινάρια του (φετινού) Ευρωπαίου Παναθηναϊκού. Αυτά που επιχείρησε να συμμαζέψει ο Πετρόπουλος στις καθυστερήσεις, σκοράροντας το πρώτο ίσως γκολ της ομάδας τους που… αποδοκίμασαν τόσο έντονα οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

Πηγή: sday.gr