“El Diego”: “Διέταξα την εκτέλεση 1500 ανθρώπων”

Η αστυνομία του Μεξικό, δηλώνει πως συνέλαβε έναν ύποπτο, αρχηγό καρτέλ ναρκωτικών την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος του ομολόγησε πως έδωσε την εντολή για εκτέλεση 1500 ανθρώπων στην Νότια Τσιουάουα (πολιτεία)

Ο συληφθείς, Jose Antonio Acosta Hernandez είναι επίσης ύποπτος για τον φόνο ενός Αμερικανού πολίτη ο οποίος μάλιστα εργαζόταν στο προξενείο.

Ο πρόεδρος του Μεξικό, Felipe Calderon, δήλωσε την Κυριακή ότι η σύλληψη αυτή ήταν το μεγάλο “μπαμ” ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα στην πόλη Ciudad Juarez από την τελευταία φορά που διέταξε περίπου 5000 αστυνομικούς να την  “καθαρίσουν”. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη πόλη είναι μία από τις βιαιότερες πόλεις και πιο επικίνδυνες σε όλο το κόσμο.

Ο Acosta, συνελήφθη την Παρασκευή στην Βόρεια Τσιουάουα, είπε ο Ραμόν Πεκιέρο, αρχηγός της δίωξης ναρκωτικών.

Η σύλληψη κρατήθηκε μυστική μέχρι την Κυριακή όπου έγινε γνωστή στα μέσα μαζική  ενημέρωσης του Μεξικό.

O Συλληφθείς με το παρατσούκλι El Diego, ομολόγησε ότι αυτός έδωσε την εντολή να δολοφονηθούν 1500 άτομα!

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της Αμερικανού υπαλλήλου, του συζύγου της και του συζύγου ενός άλλου υπαλλήλου προξενείου, στην πόλη Ciudad Juarez

Οι διωκτικές αρχές θέλουν να τον φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης για τους φόνους των υπαλλήλων προξενείων καθώς πιστεύει ότι θα βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του.

Ο Acosta φέρεται ως ο επικεφαλής της συμμορίας La Linea, μία συμμορία με εκτελεστές και διεφθαρμένους αστυνομικούς στην πόλη Juarez.

Ο αρχηγός της δίωξης ναρκωτικών είπε πως ο Acosta του γνωστοποίησε ότι διέταξε εγκλήματα όπως αυτό που έλαβε χώρα στο Μεξικό το 2010 και αφορούσε την έκρηξη βομβας σε αυτοκίνητο και μίας σφαγής σε γενέθλιο πάρτυ όπου 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του.

Τέλος,

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Acosta, είναι πρώην αστυνομικός ο οποίος ξεκίνησε με συμβόλαια θανάτου, εκβιάσεις επιχειρήσεων και απαγωγές με σκοπό τα λύτρα.

Το σίγουρο είναι ότι η σύλληψη του Acosta, θα μειώσει την δράση της συμμορίας και κατά συνέπεια τους φόνους στην πόλη Ciudad Juarez