Τα νέα για τους μαθητές αλλά και καθηγητές του Μιζούρι δεν είναι και τόσο καλά.

Ιδιαίτερα δε για τους μαθητές που είναι “φίλοι” στο facebook με τους καθηγητές τους, καθώς από αρχές Σεπτέμβρη το να είναι ένας μαθητής με τον καθηγητή του “φίλος” στο facebook θεωρείται παράνομο.

Σύμφωνα με τον νόμο ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 28η Αυγούστου, Κάθε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (όχι μόνο το facebook αλλά και τα συναφή) απαγορεύει τις φιλίες μεταξύ μαθητών και καθηγητών.

Αυτός ο νόμος έχει ως στόχο το ξεκαθάρισμα της σχέσης μεταξύ μαθητή – καθηγητή και την οριοθέτηση της γραμμής που πρέπει να  υπάρχει μεταξύ αυτών.

Η επικοινωνία στα πλαίσια της εκπαίδευσης παρόλα αυτά επιτρέπεται, όπως για παράδειγμα αν δημιουργήσει ο καθηγητής μία σελίδα στο facebook και μπαίνουν σε αυτή μαθητές για να βλέπουν εκπαιδευτικό υλικό. Αυτό που απαγορεύεται είναι η προσωπική επαφή μεταξύ καθηγητή – μαθητή.

Η μη πρέπουσα ιδιωτική επαφή μεταξύ μαθητών και καθηγητών η οποία πολλές φορές οδηγεί ακόμα και σε σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών, είναι ο πυρήνας του νομοσχεδίου και αυτό ακριβώς προσπαθεί να αποτρέψει.

Κατά την άποψη του νομοθέτη, ο μαθητής και ο καθηγητής δεν πρέπει να είναι φίλοι αν και αυτό επιφανειακά δείχνει να είναι μία καλή ιδέα.

Οι αρχές θεωρούν ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι δύσκολο να τεθεί σε εφαρμογή καθώς οι εμπλεκόμενοι σε μυστικές επαφές ή/και σχέσεις συνήθως αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα