Το πρωί της Δευτέρας ο εισαγγελέας πρωτοδικών αρμόδιος για υποθέσεις Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης θα παραλάβει ένα ογκώδες πόρισμα από την Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος με την ένδειξη «φάκελος» Proton Bank. Σε αυτόν, οι πληροφορίες από τηνΑρχή αναφέρουν πώς, περιέχονται στοιχεία για 51 εκατομμύρια ευρώ που αποτελούν προϊόν ύποπτων συναλλαγών μεταξύ εταιρειών,

ανάμεσα στις οποίες και κάποιες μετοχικής επιρροής του εκ των ιδιοκτητών της τράπεζας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

 

«Προϊόντα ύποπτων συναλλαγών και όχι υπεξαίρεσης», όπως διευκρίνιζαν στο Capital.gr πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, αιτιολογώντας τη θέση τους με την απλούστερη των εξηγήσεων: «Για να παρέμβουμε απαιτείται υπόνοια προϊόντος εγκλήματος και όχι άλλων αδικημάτων που αφορούν τις εισαγγελικές αρχές, όπως υπεξαίρεση». Επίσης ήταν προφανής η βεβαιότητα στα λεγόμενα τραπεζικών στελεχών πως η τοποθέτηση του κ. Γ. Τανισκίδη, τέως διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Millenium στο ΔΣ της Proton διασφαλίζει τη λύση του προβλήματος το οποίο, όπως διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους, δεν δημιουργεί κανένα κίνδυνο για τη λειτουργία της Proton και φυσικά για τους καταθέτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr ο συγκεκριμένος εισαγγελέας, διενεργεί εδώ και περίπου 2 μήνες έρευνα για την υπόθεση της πτώσης της τιμής της μετοχής της Alapis καθώς και για ενέργειες και επιλογές της διοίκησης, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπήρξαν παραβάσεις της νομοθεσίας. Εξετάζει επίσης τις κινήσεις του Λ. Λαυρεντιάδη σε σχέση με την πώληση μετοχών της εταιρείας Alapis καθώς και άλλες υποθέσεις που έχουν σχέση με τον επιχειρηματία.

Πηγή: capital.gr