Είναι προφανές ότι η εταιρεία PayPal δεν θα έμενε με σταυρωμένα χέρια όσον αφορά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχθηκε από τους Anonymous στα πλαίσια της επιχείρησης “Operation Payback”, ειδικότερα ύστερα από την πρόσφατη ανακοίνωση των Anonymous για νέα σειρά επιθέσεων σε βάρος της PayPal αυτή τη φορά με την ονομασία “Operation PayPal”.

Η PayPal συνέλεξε 1.000 IP διευθύνσεις ορισμένων εκ των επιτιθέμενων εναντίον της ιστοσελίδας της εταιρείας οι οποίοι πραγματοποίησαν σειρά επιθέσεων τύπου DDoS τον περασμένο Δεκέμβριο.

Βεβαίως τα ονόματα τα οποία φαίνονται μέσω των συγκεκριμένων IP ουδεμία σχέση θα έχουν με τους κορυφαίους hacker της ομάδας των Anonymous, οι οποίοι γνωρίζουν αρκετά καλά τρόπους για να καλύψουν σωστά τις IP που χρησιμοποιούν, αφήνοντας ελάχιστα ενδεχόμενα έκθεσης τους.

Οι IP τις οποίες παρέδωσε η PayPal στο FBI είναι εκείνες από τις οποίες έφυγαν τα μεγαλύτερα “πακέτα” στα πλαίσια της επίθεσης DDoS. Το FBI έχει ήδη εκδώσει εντάλματα για συλλήψεις και κατ’ οίκον έρευνες εναντίον συγκεκριμένων ατόμων, αλλά πολύ αμφιβάλλουμε αν θα έχουν κάποια σχέση με τις συγκεκριμένες επιθέσεις…

Αν δεν ξέρουν οι Anonymous πώς να καλύψουν τις επιθέσεις τους τότε ποιος ξέρει; Το FBI;

Πηγή: secnews.gr