22 έως 26 Ιουλίου 2011: Πανελλαδικοί Αγώνες Αντισφαίρισης και Πολιτιστικά δρώμενα, για τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Η Γ΄ ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας ανέλαβε φέτος για 8η συνεχή χρονιά να διοργανώσει τους Πανελλαδικούς αγώνες Τένις που θα γίνουν από 22 έως 26 Ιουλίου 2011 για αγόρια – κορίτσια 11 έως 18 ετών. Όπως και πέρσι υπολογίζεται να λάβουν μέρος γύρω στους 1.200 αθλητές και αθλήτριες που μαζί με συνοδούς, προπονητές, συγγενείς θα είναι στο σύνολο περίπου στα 2.500 άτομα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις πόλεις Βέροια, Νάουσα, Αριδαία, Γιαννιτσά, Κοζάνη. 

Παράλληλα με τους αγώνες τένις, στις πόλεις αυτές θα γίνουν Πολιτιστικές εκδηλώσεις με ομιλίες, ξεναγήσεις, μουσικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια της Μακεδονίας κ.α.
Η αλληλένδετη σχέση που υπάρχει μεταξύ του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, που υπηρετούμε με τις εκδηλώσεις μας, είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε και το ονομάζουμε ¨Στα Βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου¨, προς τιμήν του Μεγαλύτερου Στρατηλάτη όλων των εποχών, του Οικουμενικού Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Αγώνων Αντισφαίρισης στις 23 Ιουλίου 2011, συμπίπτει η ημερομηνία γέννησης του (23 Ιουλίου 356 π.χ.)
Μεταξύ των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τους διοργανωτές ομίλους, στην πόλη της Νάουσας, συγκεκριμένα στο Ανοικτό θέατρο, ο τοπικός όμιλος Αντισφαίρισης εκπροσωπώντας την Γ΄  Ένωση έχει προγραμματίσει τις εξής διοργανώσεις :

22 Ιουλίου 2011:
ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Ώρα 21:00. Ομιλία με θέμα “Το Ολυμπιακό άθλημα της Αντισφαίρισης”. Ομιλητής ο Γ. Γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Α., Πρόεδρος της Βαλκανικής ένωσης Τένις, πρόεδρος του Ο.Α. Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Σταματιάδης.
Στη συνέχεια θα γίνει αφιέρωμα στην συμμετοχή Ναουσαίων χιονοδρόμων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Θα ακολουθήσει η ομιλία του καθηγητή – αρχαιολόγου κ . Γεωργίου Μάλλιου με θέμα “Οι Μακεδόνες στους Ολυμπιακούς και άλλους Πανελλήνιους Αθλητικούς αγώνες κατά την Αρχαιότητα”.
Τέλος ο όμιλος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος “Η Αράπιτσα” θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Μακεδονίας.

23 Ιουλίου 2011
ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
Ώρα 18:00.  Πολύ κοντά στην πόλη της Νάουσας στον χώρο ακριβώς που βρίσκεται “Η Σχολή του Αριστοτέλους” όπου ο μεγάλος φιλόσοφος δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο και τους επίλεκτους γόνους του Μακεδονικού Βασιλείου επί 3 χρόνια φιλοσοφία, τέχνες και μαθηματικά θα γίνει ξενάγηση από ειδικό καθηγητή ή αρχαιολόγο.
Το ίδιο βράδυ στις 21:00 σε μια μοναδική εκδήλωση που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου (23 Ιουλίου 356π.χ.), ο κ. Νίκος Σοφιανός δημιουργός ενός πολυεπίπεδου πολιτιστικού έργου με τίτλο: «Ζει ο Αλέξανδρος;» θα παρουσιάσει το μαγικό ταξίδι που πραγματοποίησε ο ίδιος, στα ίχνη της πορείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Εκτός από τη συγκλονιστική αφήγηση αυτού του ταξιδιού που κράτησε 7 χρόνια, θα προβληθούν και αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε όλο το μήκος των 15 χωρών από την Πέλλα μέχρι την Ινδία.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα