Μια ακόμη σελίδα στην ήδη χρυσή ιστορία της έγραψε η Εθνική γυναικών του πόλο κερδίζοντας την Κίνα με 9-8 στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σαγκάη. Η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ, πανηγυρίζοντας έτσι μια τεράστια νίκη στο κατάμεστο από 18.000 θεατές «Νατατόριουμ».


Η Εθνική πόλο γυναικών αποτελεί τη μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μετάλλιο.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι η Αντιγόνη Ρουμπέση, η Κική Λιόση, η Γιούλη Λαρά, η Άντι Μελιδώνη, η Σταυρούλα Αντωνάκου, η Άλκηστη Αβραμίδου, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η Αγγελική Γερόλυμου, η Αλεξάδρα Ασημάκη, η Χριστίνα Τσουκαλά, η Έλενα Κούβδου, η Ηλέκτρα Ψούνη, η Ελένη Γουλά.

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στα «χρυσά» κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο.

Κάρολος Παπούλιας:
«Θερμότατα συγχαρητήρια για την κορυφαία σας διάκριση που ανέβασε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του υγρού στίβου. Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός, με επίμονη δουλειά και πίστη στην αξία του, μας χαρίζει νίκες, συλλογικό ενθουσιασμό και ελπίδα».

Φίλιππος Πετσάλνικος: «Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων για τη μεγάλη σημερινή σας επιτυχία με την οποία μας κάνατε όλους περήφανους και τιμήσατε, με τον καλύτερο τρόπο, τη χώρα μας. Σε μια δύσκολη για το λαό μας περίοδο, αποδείξατε ότι με επιμονή, μεθοδικότητα και συλλογικότητα μπορεί κανείς να πετύχει τους στόχους του, όσο δύσκολοι και εάν αυτοί δείχνουν στην αρχή».

Γιώργος Παπανδρέου: «Μας έκαναν περήφανους».

Αντώνης Σαμαράς: «Μας έκαναν, όλους τους Έλληνες, περήφανους. Στις δύσκολες αυτές ώρες για την Πατρίδα μας, οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης δίδαξαν αυτοπεποίθηση, πίστη και αγώνα. Κέρδισαν μια λαμπρή νίκη. Σήκωσαν την Ελλάδα πιο ψηλά.
Συγχαίρω θερμά την κάθε μια ξεχωριστά. Τις ευχαριστούμε από την καρδιά μας. Είναι οι καλύτερες στον κόσμο!».

Γ. Καρατζαφέρης:
«Παλέψατε και καταφέρατε να χαρίσετε στην Ελλάδα μια λαμπρή νίκη σε καιρούς που η ελληνική σημαία και ψυχή έχουν ανάγκη να βρίσκονται ψηλά. Ξεπερνώντας με αυταπάρνηση και πείσμα όλα τα εμπόδια γίνατε φάρος ελπίδας για την αναγέννηση σε κάθε επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια».

Αλέξης Τσίπρας: Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες, και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας της Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. H μεγάλη αυτή επιτυχία αναδεικνύει τις φοβερές δυνατότητες του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και επιφορτίζει όλους τους φορείς με περισσότερες ευθύνες για την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της χώρας και τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Δημοκρατική Αριστερά: «Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα πόλο γυναικών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα κορίτσια του πόλο, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό, αποτελούν το καλύτερο πρότυπο για τους νέους και τις νέες που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Παύλος Γερουλάνος: «Η επιτυχία σας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης μας έκανε όλους περήφανους! Σε μια περίοδο που ο ελληνικός αθλητισμός δοκιμάζεται από φαινόμενα διαφθοράς, όπως οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες, μας θυμίσατε τον αθλητισμό που θέλουμε και για τον οποίο αγωνιζόμαστε. Τον αθλητισμό όπου το ταλέντο και η σκληρή και συστηματική δουλειά αναγνωρίζονται κι έχουν αποτελέσματα. Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία το επόμενο Καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα