Το ολοκαίνουργιο Kia Picanto είναι το μικρό αυτοκίνητο της Kia που ενηλικιώθηκε και έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα της κατηγορίας με

3-θυρες και 5-θυρες εκδόσεις, 1.0cc με 69ps & 1.2cc με 85 ps, με χαμηλές καταναλώσεις και χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Πιο ολοκληρωμένο και πιο

ποιοτικό με χαρακτηριστικά που συναντάς σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας, εντυπωσιάζει με τον όμορφο σχεδιασμό και την αισθητική του.

Οι έντονα δυναμικές γραμμές, η γνώριμη πια μάσκα της Kia εμπνευσμένη από την όψη της «μύτης της τίγρης» και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, μαγνητίζουν το βλέμμα. Ο σπορ μπροστινός προφυλακτήρας και οι χαρακτηριστικές καμπύλες τονίζουν τις ιδανικές αναλογίες του αυτοκινήτου.

Εσωτερικά διαθέτει πολύ καλή συναρμογή και φινίρισμα με εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Ξεχωριστή ατμόσφαιρα δημιουργείται με τον στυλάτο φωτισμό της κονσόλας, ενώ διαθέτει πληθώρα τεχνολογιών ήχου, με CD player & ραδιόφωνο, υποδοχές για MP3player & iPod, καθώς και θύρα USB.

Παραμένει ένα από τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα της κατηγορίας με συνολικό μήκος 3595mm αφού διαθέτει το μεγαλύτερο σε μήκος μεταξόνιο 2385mm προσφέροντας στους επιβαίνοντες άνεση και ευρυχωρία. Ο χώρος αποσκευών προσφέρει χώρο για τις αποσκευές, που ανέρχεται στα 200lt, ενώ πολλά μικροαντικείμενα θα φιλοξενηθούν στις πρακτικές θήκες αποθήκευσης.

Το νέο Picanto προφέρει ομαλή, άνετη και απολαυστική οδήγηση αφού διαθέτει ποιοτική οδηγική συμπεριφορά και κορυφαίες για την κατηγορία του προδιαγραφές ασφάλειας διαθέτοντας 6 αερόσακους από την πρώτη κιόλας έκδοση.

Για πρώτη φορά τo Νέο Picanto προσφέρεται σε 3-θυρες (από τον Αύγουστο) και 5-θυρες εκδόσεις με δύο εκδόσεις εξελιγμένων βενζινοκινητήρων, 1.0cc με 69 ίππους και 1.2cc με 85 ίππους. Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων θα έχουν μόνο τα 5-θυρα 1.2cc. Και οι δύο κινητήρες διατηρούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση καυσίμου (4,2lt/100km για τον 1,0 & 4,5lt/100km για τον 1,2) και τις εκπομπές ρύπων CO2 (99g/km για τον 1.0 & 105g/km για τον 1.2) προφέροντας τον 1 από τους 2 κινητήρες χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

Το νέο Picanto 1.0cc και 1.2cc 5-θυρο διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά . Η τιμή για την πρώτη 5-θυρη έκδοση ανέρχεται στα € 9.590 (€ 9.030 με απόσυρση) και διαθέτει air-condition, ABS, 6AB, RCD-MP3, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός. Στις πλουσιότερες εκδόσεις συναντάμε σύστημα αυτόματης λειτουργίας προβολέων, USB/iPod, Βluetooth, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 14’’, δερμάτινο υδραυλικό τιμόνι & λεβιέ, ηλιοροφή.

To νέο Picanto, όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Kia, διαθέτει μεταβιβάσιμη 7ετή πλήρη εργοστασιακή εγγύηση της Kia.

Πηγή: skai.gr