Η θέση της κυβέρνησης είναι σταθερή στο θέμα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.

Όπως είπε, η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων θα γίνει με κανόνες, αλλά και διάλογο. Ειδικά για τους ιδιοκτήτες

ταξί ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει κάθε πρόταση, στο πλαίσιο του διαλόγου που θα έχει σύντομη κατάληξη, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον συγκεκριμένο τομέα.

Κάλεσε, επίσης, τους ιδιοκτήτες ταξί να συναισθανθούν τις επιπτώσεις που έχουν οι κινητοποιήσεις τους σε πολλούς τομείς, ενώ κατηγόρησε στελέχη της αντιπολίτευσης ότι υποδαυλίζουν τις κινητοποιήσεις, ποντάροντας στην καταστροφή.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών χαρακτηρίζει βαρύνουσας σημασίας την παρέμβαση του πρωθυπουργού τονίζοντας ότι οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές για τους αυτοκινητιστές και προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις συντεχνιών.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματα και τις θέσεις τους, σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εκτίμησε ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το θέμα των ταξί, είναι προς το μέρος τους και η Ομοσπονδία έστειλε FAX στο πρωθυπουργικό γραφείο, ζητώντας συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Λυμπερόπουλος επανέλαβε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, προσθέτοντας «ο Θεός να βάλει το χέρι του για να μην γίνουν επεισόδια». Προανήγγειλε, επίσης, ότι η Ομοσπονδία έχει βάλει δικηγόρους, προκειμένου να ερευνήσουν όλα τα ενδεχόμενα και να καταθέσουν αγωγές εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε περίπτωση που περάσουν οι προτάσεις του υπουργού, Γιάννη Ραγκούση. Κάτι ανάλογο, είπε, έγινε στην Ιρλανδία και οι ιδιοκτήτες ταξί δικαιώθηκαν.

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη, έχουν συγκεντρωθεί πρόεδροι των Σωματείων από όλη σχεδόν τη χώρα, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κλάδου και πιθανόν συνέχιση των αιφνιδιαστικών ενεργειών τουλάχιστον για σήμερα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών επισημαίνει ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί θα εφαρμοστεί και ότι σύντομα θα ανακοινώσει τις προτάσεις του και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να σταματήσουν την απεργία και να προσέλθουν στον διάλογο, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «δεν πρόκειται να υποκύψει σε συντεχνίες».

 

Τονίζεται ότι συνεχίζεται η πανελλαδική απεργία των ιδιοκτητών ταξί.