Ελέγχους ξεκινά από την Τετάρτη η τρόικα, της οποίας το τεχνικό κλιμάκιο βρίσκεται στην Αθήνα.

Στο μικροσκόπιο θα τεθούν η πορεία των εσόδων και των δαπανών, η πρόοδος στην εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και οι

εξελίξεις στο κρίσιμο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

 

Το κλιμάκιο της τρόικας δεν αποκλείεται να προτείνει νέα μέτρα εξαιτίας της μαύρης τρύπας που έχει ξεπεράσει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ στο

εξάμηνο του έτους. Οι επικεφαλής της τρόικας θα έρθουν στη χώρα μας το αργότερο έως τις 16 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές, με νέα μεγαλύτερης διάρκειας, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πρώτη σύσκεψη εργασίας για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος του ελληνικού χρέους, ενώ σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο.

«Το πρόγραμμα συμμετοχής ιδιωτών μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα που θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο. Παρ’ όλα αυτά δεν καλύπτει όλα τα ζητήματα. Πρέπει να εξετάζεται σε συνάρτηση με τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και του ΔΝΤ, αλλά κυρίως με τις ενέργειες τη ελληνικής κυβέρνησης. Πρέπει να ενώσουμε αυτές τις δυνάμεις», τόνισε σε αποκλειστική συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.

Πηγή: skai.gr