Απλήρωτα παραμένουν το τελευταίο εξάμηνο τα ενοίκια των σχολικών κτιρίων, κτιρίων ΚΕΠ και πολεοδομικών γραφείων σε όλη τη χώρα.

Το σύνολο των οφειλομένων μισθωμάτων από πρώτης Ιανουαρίου μέχρι τέλη Ιουλίου αγγίζει, σύμφωνα με τον Γιάννη Μουράτογλου πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ, τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Αν δεν αποπληρωθούν οι οφειλές θα σταματήσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες, ξεκαθαρίζει ο κ. Μουράτογλου.

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα στο δήμο Μαρκοπούλου σύμφωνα με τον δήμαρχο Σωτήρη Μεθενίτη. Ο δήμος χρωστά για το πρώτο εξάμηνο του 2011, 160.000 ευρώ για τα μισθώματα των σχολείων και 80.000 ευρώ για τα μισθώματα του κτηρίου της Πολεοδομίας. Υπενθυμίζεται ότι η Πολεοδομία Μαρκοπούλου εξυπηρετεί πέντε Καλλικρατικούς Δήμους.

Αν δεν δοθούν τα χρήματα την επόμενη σχολική χρονιά, μέχρι τα μέσα Αυγούστου, δεν θα παραχωρήσουμε τα κτήρια για χρήση σχολικής στέγης διεμήνυσαν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στο δήμαρχο Σωτήρη Μεθενίτη.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο δηλώνει ο δήμαρχος Μαρκοπούλου.

Αν δεν υπάρξει άμεση λύση θα ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις δηλώνει αποφασισμένος. «Αντιλαμβανόμαστε την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά η λειτουργία των σχολείων θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας».

Πηγή: skai.gr