Το kathemera.gr με την ευκαιρία του καλοκαιριού, σας παρουσιάζει έναν χρήσιμο οδηγό μετά τον επιτυχημένο οδηγό για την παράταση ζωής των laptop σας.

Ελπίζουμε να μην συμβεί τίποτα κακό στο κινητό σας τηλέφωνο αλλά σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει, σας παραπέμπουμε στον παρακάτω οδηγό.

Θάλασσα, Πισίνα, Νεροποντή

Όταν το κινητό σας πέσει στη θάλασσα – πισίνα ή βραχεί κατά την διάρκεια νεροποντής  αμέσως βγάζετε την μπαταρία, κάρτα sim, κάρτα μνήμης και το βυθίζετε σε ένα λεκανάκι με νερό βρύσης για 10-15 λεπτά.

Αν Βρίσκεστε σε παραλία, μπορείτε να το βυθίσετε  και σε ένα ποτήρι με νερό .

Αυτό γίνεται για να διαλυθεί το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας ή τα όξινα της βροχής,  τα οποία είναι ιδιαίτερα διαβρωτικά.

Αφού το βγάλετε από το λεκανάκι απαλά με μια πετσέτα η χαρτί κουζίνας σκουπίστε το.

Μετά 2 τρόποι υπάρχουν:

1. να το αφήσετε να στεγνώσει(όχι σεσουάρ όχι καλοριφέρ)

2. να το βυθίσετε σε ένα μπολ με ρύζι αν είναι δυνατόν για 24 ώρες.

Μετά από ένα 24 ωρο μπορείτε να δοκιμάσετε αν λειτουργεί. Μην απελπιστείτε αν δεν λειτουργεί, υπάρχει η περίπτωση να έχει καταστραφεί η μπαταρία .Μην προσπαθήσετε να το φορτίσετε.

Αν λειτουργεί κάνατε καλή δουλεία,  άγνωστο όμως για πόσο.

Όποια και να είναι η έκβαση το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το πάτε σε ένα εξιδανικευμένο service για έλεγχο.

Φόρτιση μπαταρίας

Πάντα να φορτίζετε την μπαταριά για όσο η ένδειξη φόρτισης στην οθόνη είναι ενεργή.Μην ξεχνάτε το κινητό συνδεδεμένο με τον φορτιστή. Έστω και αν σταματάει η φόρτιση από μόνη της, η μπαταριά “φθείρετε” από ένα πολύ μικρο ρεύμα συντήρησης.

Ότι Μπαταριά και να έχετε στο κινητό σας Ni-NH, Lithium, Li-Polymer Καλό είναι Πάντα να το αποφορτίζετε με την χρήση του και να το φορτίζετε όσο διαρκεί η φόρτιση.

Αν δεν χρησιμοποιείτε λειτουργίες 3G τότε απενεργοποιείστε της, η μπαταριά σας θα κρατάει περισσότερο.

Αν είναι να κάνετε πολύωρο ταξίδι φορτίστε το κινητό πλήρως , η κατανάλωση του κινητού θα είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο και αυτό γιατί οι αναζητήσεις του κινητού για κεραίες είναι πολύ περισσότερες.

Roaming

Αν πάτε ταξίδι εντός Ελλάδος άλλα κοντά, στα σύνορα προσέξτε όταν κάνετε κλήσεις, στη οθόνη του κινητού σας να έχετε το οικείο δίκτυο αλλιώς θα χρεωθείτε με υπηρεσίες Roaming.

Οι πάροχοι των γειτονικών μας χωρών έχουν γεμίσει τα σύνορα με κεραίες που εκπέμπουν πολύ παραπάνω ισχύ από το κανονικό, με αποτέλεσμα τα κινητά να επιλέγουν πάντα το πάροχο με το ισχυρότερο σήμα.

 

Υ.Σ= Αν το κινητό σας έχει υποστεί οποιαδήποτε ζημιά, προτείνουμε να το πάτε σε εξειδικευμένο τεχνικό. Οι συμβουλές που σας παρέχουμε είναι πληροφοριακές και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστώνται με τις συμβουλές που θα σας παράσχει ένα  επαγγελματικό service.