Επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών για το θέμα των ταξί απέστειλε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου για απώλειες εσόδων του δημοσίου, λόγω των καταλήψεων διοδίων και αρχαιολογικών χώρων.

Οι αυτοκινητιστές κρατούν και σήμερα Δευτέρα ανοικτά τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, ενώ για αύριο Τρίτη προγραμματίζουν πανελλαδική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Σε παρέμβασή της η Κομισιόν, τονίζει ότι το άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος θα οδηγήσει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια, Αμέλια Τόρες, δήλωσε ότι το άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος είναι μέσα στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης και πρόκειται για μέτρο που θα οδηγήσει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα των ταξί. Ωστόσο ο κ. Ραγκούσης επιμένει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Παράλληλα η κα Τόρες υποστήριξε ότι η απελευθέρωση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Πηγή: skai.gr