Από τις χειρότερες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία της Ευρώπης, ζει η Νορβηγία. Στους 92 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί. Συνεχίζονται οι έρευνες στο Όσλο και το νησί Ουτόγια για τον εντοπισμό θυμάτων, καθώς τέσσερα άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

 

Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν σοροί σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη καθώς και στο βυθό της λίμνης που περικλείει το νησί. Βαθυσκάφος και δύτες του ερυθρού σταυρού θα ερευνήσουν σήμερα στο βυθό της λίμνης.

Στους 92 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Αύριο οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου ο δράστης που παραδέχθηκε τις πράξεις του αλλά δεν αποκαλύπτει εάν είχε συνεργό.

«Αποτρόπαιες, αλλά απαραίτητες» χαρακτηρίζει, σύμφωνα με το δικηγόρο του, τις πράξεις του ο 32χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τη διπλή φονική επίθεση.

Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο πελάτης του, θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του και να εξηγήσει τις πράξεις του.

«Βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την αστυνομία αλλά είναι πολύ απαιτητικός ύποπτος», δήλωσε ο αστυνομικός διοικητής, Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ.

Σοκ προκαλούν φωτογραφίες που απεικονίζουν τον δράστη να περιφέρεται ατάραχος ανάμεσα σε δεκάδες θύματα, δίνοντας τους τη χαριστική βολή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, συνέχιζε να πυροβολεί επί δυο ώρες.