Άλλος ένας Έλληνας ο οποίος έχτισε μία αυτοκρατορία από την ανακύκλωση σκουπιδιών. Διαβάστε την Ιστορία του όπως αυτός την αφηγείται…

Το δαιμόνιο επιχειρηματικό πνεύμα που έδειξε Ο Έλληνας Ted Manziaris από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του δοκιμάζοντας πολλά επαγγέλματα όπως πωλητής hot-dog μέχρι κτηματομεσίτης μέχρι να βρει αυτό που πραγματικά τον απογείωσε. Την εταιρεία Turtle Island Recycling.

Σήμερα ο κ. Ματζιάρης(Manziaris) μαζί με τον συναίτερό του Louis Anagnostakos, διοικούν μία από τις καλύτερες εταιρείες στο Τορόντο του Καναδά βοηθώντας την Κοινότητά τους και το περιβάλλον  και παράλληλα βγάζοντας χρήματα.

Ξεκίνησαν την δεκαετία του 1990 πριν ακόμα η πράσινη ανάπτυξη και ενέργεια γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό. Το πρώτο τους όχημα ήταν ένα station wagon και ένα δωμάτιο 3χ3 για να συλλέγουν σκουπίδια σε όλο το Τορόντο. Οι δύο συναίτεροι μόχθησαν για να φτιάξουν σήμερα αυτό που έχουν και δηλώνουν ότι δεν ήταν εύκολο.

Η ευκαιρία που περίμεναν ήρθε όταν από το στάδιο Maple Leafs Arena τους ζήτησαν να το καθαρίσουν μέσα σε μία νύχτα καθώς είχε λερωθεί από κάποια συναυλία. Δούλεψαν όλη τη νύχτα και έτσι κατάφεραν να το καθαρίσουν εμπρόθεσμα. Αποτέλεσμα της υπέρβασης αυτής ήταν η σύναψη ενός συμβολαίου με το συγκεκριμένο στάδιο το οποίο κράτησε ζωντανή την επιχείρηση.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 600 άτομα προσωπικό και προσφέρει κάθε είδους ανακύκλωση για όλα τα είδη σκουπιδιών. Στον Καναδά αναφέρουν οι δύο Έλληνοκαναδοί ότι “Ίσως δούμε την εταιρεία μας και την ιστορία μας σε κάποιο ελληνικό περιοδικό κάποια στιγμή”

Ο Ted προσφέρει όταν δεν εργάζεται. Πρόσφατα χρηματοδότησε ένα τριήμερο festival με δωρεάν συμμετοχή σε αυτό και στο οποίο έφερε το Ελληνικό κινηματογράφο στον Καναδά

Απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσαν οι δύο συναίτεροι

Από που είστε;?

Γεννήθηκα στο Toronto.

Από ποιο μέρος της Ελλάδας προέρχεται η οικογένεια σας;

Καστοριά.

Τι έχετε σπουδάσει;?

Περιβαλλοντολογία στο πανεπιστήμιο Western Ontario

Πριν την Turtle Island ποιο ήταν το επαγγελματικό σας παρελθόν;

Ήμουν φοιτητής πριν την Turtle Island.

Πως και ασχοληθήκατε με την ανακύκλωση;

Ήθελα να κάνω την διαφορά σε περιβαλλοντολογικό επίπεδο στις ζωές των ανθρώπων.

Ποια ήταν η αντίδραση της οικογένειάς σας στο επάγγελμα αυτό;

Η οικογένειά μου νόμιζε ότι ήμουν τρελός. Μου είπαν να βρω μία πραγματική δουλειά και πως σε τελική ανάλυση πήγα σε ένα πανεπιστήμιο και δεν ήταν πρέπον να γίνω “σκουπιδιάρης”.

Ποιο ήταν το δυσκολότερο κομμάτι στην δημιουργία της εταιρείας σας;

Το ότι δεν είχαμε χρήματα

Πόσους υπαλλήλους έχετε;

600

Μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας στηρίζει Ελληνικές οργανώσεις τύπου πολιτισμικές και παράδοσης.

Σας παραθέτουμε και ένα σχετικό VIDEO με την εταιρεία σε δράση.

http://www.youtube.com/watch?v=L_nwY3xt_cM]