Η αξία τους ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ

Mεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτής καθώς οι αστυνομικοί έφτασαν σε δύσβατη περιοχή κοντά στο Ξηρόμερο και συγκεκριμένα στις ιαματικές περιοχές Τρυφού,εντόπισαν 2 χασισοφυτείες . Υπολογίζεται ότι είναι 1000 δενδρύλια με ύψος από 2 μέτρα έως 3,5 .

Από τους αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών συνελήφθησαν 2 Ελληνες ενώ αναζητούνται 3 ακόμα άνδρες αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι χασισοφυτείες είχαν αυτόματο πότισμα και ειδικό ραντισμό. Ακόμη και με ελικόπτερο θα ήταν δύσκολος ο εντοπισμός των χασισοφυτειών.Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για μια οργανωμένη δουλειά, αφού οι αστυνομικοί βρήκαν μια πλήρη οργάνωση μόνιμης διαβίωσης, όπως ψυγείο, κουζίνα και μαγειρικά σκεύη, σκηνές, κρεβάτια, κονσέρβες, καθώς και γεννήτριες και φιάλες γκαζιού. Επίσης εκτός από το χασίς καλλιεργούσαν και ζαρζαβατικά για να εξασφαλίζουν την τροφή τους. Επίσης βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και δυο γεμιστήρες καθώς και άλλα 50 κιλά αποξεραμένης ινδικής κάνναβης.

Πηγή: skai.gr