Το πιο γενναίο σκυλί και μάλιστα μικροκαμωμένο είναι  ο νέος “υπερήρωας” του προαστίου Αλταντίνα στο Λος Άντζελες. Με θάρρος που θα ζήλευε και ένας άνθρωπος κυνήγησε υπό την απειλή όπλου πάντα τους δύο ληστές που προσπάθησαν να ληστέψουν το μαγαζί του αφεντικού του.

chihuahua_1Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος δείχνει δύο ένοπλους κουκουλοφόρους να μπαίνουν στο μαγαζί και να ζητούν χρήματα. «Γρήγορα! Δώσε μας τα λεφτά! Πέσε κάτω! Βάλε τα λεφτά εδώ!» φωνάζει ο ένας από τους δύο.

Καθώς ο ιδιοκτήτης άρχισε να γεμίζει ένα σακίδιο με μετρητά, ο Πάκο όρμησε γαυγίζοντας στους ληστές. Αρχικά οι ληστές έκαναν πίσω αντιδρώντας ενστικτωδώς αλλά μόλις κατάλαβαν το μέγεθος του “φύλακα” συνέχισαν την ληστεία ξαναμπαίνοντας στο μαγαζί.

Ήταν μία πράξη ηρωισμού από τον «φύλακα τσέπης” καθώς όχι μόνο τους επιτέθηκε αλλά τους κυνήγησε και στον δρόμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πήραν μόνο 200 δολάρια από το μαγαζί. Ο ιδιοκτήτης του, Έρικ Νάιτ, είπε ότι ο Πάκο είναι «φιλικός και ήσυχος» και συνηθίζει να τριγυρνάει στη γειτονιά όπου τον ξέρουν όλοι. «Έπαθα σοκ βλέποντας τι έκανε, ιδίως όταν τους κυνηγούσε στο δρόμο, ήταν απίστευτο», κατέληξε ο Νάιτ.

Μήπως τελικά το μέγεθος δεν μετράει  και απλά χρειάζεται να το λέει η καρδιά?