«Ως πρώην αστροναύτης και σημερινός Διοικητής της NASA, σας βεβαιώνω ότι η Αμερική είναι ηγέτης στο διάστημα και θα συνεχίσει να είναι τουλάχιστον για τα επόμενα πενήντα χρόνια.Έχουμε θέσει τα θεμέλια για την επιτυχία – και η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή. ”

Τσαρλς Μπόλντεν, Ο Διοικητής της NASA

Το τέλος του προγράμματος διαστημικού λεωφορείου δεν σημαίνει και το τέλος της NASA.

Τον Αύγουστο, το  διαστημικό σκάφος Juno  θα ξεκινήσει για εξερεύνηση του  πλανήτη  Δία.

Η NASA επιστρέφει στο φεγγάρι για να μελετήσει πεδίο βαρύτητας της με έναρξη τον Οκτώβριο.

Τον Νοέμβριο, θα ξεκινήσει το Mars Science Laboratory, η αποστολή για το ταξίδι στον Άρη.Σκοπός αυτής της αποστολής είναι η έρευνα για ενδείξεις μικροβιακής ζωής στον κόκκινο πλανήτη. Και τον Φεβρουάριο του 2012, θα μπει σε τροχιά το Πυρηνικό τηλεσκόπιο  NSTA  για να μελετηθούν οι μαύρες τρύπες,  εκρήξεις σουπερνόβα, καθώς και μελέτη των πιο μακρινών ενεργών γαλαξιών.

Και φυσικά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός(ΔΔΣ) για την NASA αποτελεί το επίκεντρο των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων σε χαμηλή γήινη τροχιά. Ο ΔΔΣ είναι στελεχωμένος με ένα πλήρωμα 6 Αμερικανών αστροναυτών που θα συνεχίσουν να ζουν και να εργάζονται 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Μέρος του τμήματος των ΗΠΑ του ΔΔΣ έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό εργαστήριο  και η NASA έχει δεσμευτεί να το χρησιμοποιει για την επιστημονική έρευνα.

Πηγή: nasa.org