Τηλεδιάσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών και χαμηλόβαθμων στελεχών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί ο σκόπελος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα το απόγευμα η γερμανίδα καγκελάριος θα έχει συνάντηση στο Βερολίνο με το γάλλο πρόεδρο, προκειμένου να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Ο αμερικανός πρόεδρος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο, φέρεται να προέτρεψε την κ. Μέρκελ για την εξεύρεση λύσης στο νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ενώ σε παρέμβασή του το ΔΝΤ κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να ενισχύσουν το προσωρινό μηχανισμό στήριξης, προειδοποιώντας ότι η κρίση χρέους της Ευρώπης θα μπορούσε να έχει παγκόσμιες συνέπειες αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής δε θα αποτελέσει το τελικό βήμα στην επίλυση της κρίσης χρέους, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν.

«Το χειρότερο σενάριο για τη Σύνοδο της Πέμπτης είναι να μην υπάρξει λύση», δήλωσε – σύμφωνα με πληροφορίες – ο υπουργός Οικονομικών στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: skai.gr

 

Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το πολυνομοσχέδιο με όλα τα μέτρα θα έχει ψηφιστεί έως τις 5 Αυγούστου καθώς στις 16 του ίδιου μήνα αρχίζει ο έλεγχος της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.