Κορυφαίο στέλεχος της Microsoft φέρεται να δήλωσε πρόσφατα ότι τα Windows 8 δε θα έχουν υψηλές απαιτήσεις σε hardware. Η αντιπρόεδρος Tami Reller φέρεται να δήλωσε στο περιθώριο του Worldwide Partner Conference ότι τα Windows 8 θα έχουν τις ίδιες απαιτήσεις με τα Windows 7.

Η έκδοση 32-bit των Windows 7 θέτει ως ελάχιστες προϋποθέσεις επεξεργαστή στο 1GHz, 1GB RAM και 16GB αποθηκευτικό χώρο. Η 64-μπιτη έκδοση έχει τις ίδιες απαιτήσεις σε επεξεργαστή, αλλά ανεβαίνει στα 2GB RAM και τα 20GB αποθηκευτικό χώρο. Οι απαιτήσεις ανεβαίνουν αν κάποιος θέλει να εκμεταλλευτεί το Windows XP mode ή το Aero mode.

Αν υποθέσουμε ότι τα Windows 8 θα έχουν τις ίδιες απαιτήσεις με τα 7, τότε δε θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να ενσωματωθούν σε tablets με hardware περιορισμένων δυνατοτήτων. Τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2012 και μέχρι τότε όλα τα tablets θα καλύπτουν αυτές τις προδιαγραφές – ήδη τα tablets που κυκλοφορούν στο εμπόριο καλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις της 32-bit έκδοσης. Φυσικά, και πέρα από τα tablets, θα μπορούν να τρέξουν χωρίς πρόβλημα στη συντριπτική πλειονότητα των desktop και laptop που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Πηγή: mediasoup.gr