Αυστηρότερη από την εισαγγελική πρόταση ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί της ενοχής κατηγορουμένων, στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το δικαστήριο έκρινε αθώους, λόγω αμφιβολιών, τους Νίκο Βογιατζάκη και Ερρίκο Ράλλη και ένοχο για επιμέρους πράξεις (ληστεία, κλοπή, πλαστογραφία) τον Μανόλη Γιόσπα, του οποίου την απαλλαγή είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.

Όσον αφορά στους Χάρη Χατζημιχελάκη και Παναγιώτη Αργυρού, το δικαστήριο τους κήρυξε ενόχους για τις κατηγορίες της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, ηθικής αυτουργίας στις εκρήξεις στις οικίες των Παναγιώτη Χηνοφώτου και ζεύγους Αρσένη-Κατσέλη καθώς και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, καθώς επίσης και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Για τους Γιώργο Καραγιαννίδη, Παναγιώτη Μασούρα, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Αλέξανδρο Μητρούσιο το δικαστήριο αποφάσισε ενοχή για ένταξη, απλή συνδρομή στην έκρηξη στην οικία Κατσέλη, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών και κατασκευή και κατοχή του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην οικία του ζεύγους Κατσέλη-Αρσένη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι φυσικοί αυτουργοί των εκρήξεων είναι άγνωστοι.

Πηγή: skai.gr