Την περασμένη Παρασκευή το Twitter έκλεισε πέντε χρόνια ζωής. Η πρώτη ημέρα που παρουσιάστηκε επίσημα το Twitter από τον Jack Dorsey και η πρώτη ουσιαστικά ημέρα που βγήκε online ήταν η Παρασκευή 15Ιουλίου του 2006, η οποία έκλεισε με 224 tweets. Πέντε χρόνια αργότερα, οι αγαπημένοι φίλοι του Twitter, δημοσιεύουν συνολικά πάνω από 200 εκατομμύρια tweets σε καθημερινή βάση.

Το Twitter αποτελεί μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης συνδυάζοντας υπηρεσίες micro-blogging και πλέον μπορούμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά ότι προσεγγίζει σε δημοτικότητα τη δημοφιλέστερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook.

Το Twitter φιλοξενεί περίπου 200 εκατομμύρια χρήστες ενώ το Facebook αγγίζει τα 750 εκατομμύρια χρηστών. Βεβαίως δεν υπάρχει άμεσος ανταγωνισμός μεταξύ των δύο “μεγαλύτερων” ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αφού προσφέρουν ουσιαστικά διαφορετικές υπηρεσίες στους χρήστες τους.

Φυσικά υπάρχουν αμέτρητες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από τις οποίες μπορεί να διαλέξει κάποιος χρήστης συμπεριλαμβανομένων των Myspace, Tumblr, Blogspot, Friendster και φυσικά του LinkedIn, μέσω των οποίων κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του προφίλ και να ανταλλάσει σχόλια, απόψεις, ιδέες κτλ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε ποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σας ταιριάζει περισσότερο.

Πηγή: secnews.gr