Σε ανάκληση των δελτίων των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, από τις ΠΑΕ Παναχαϊκή και Βέροια, προχώρησε η Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ, λόγω κατάθεσης πλαστής ενημερότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή δεν χαρακτηρίζει «δόλια» την έκδοση των δελτίων, ούτε παραπέμπει τις δύο ΠΑΕ στα πειθαρχικά όργανα (όπως έκανε στις άλλες περιπτώσεις πλαστογραφίας), συνεπώς δεν προβλέπονται και ποινές για τις ομάδες!

Είναι προφανές ότι η ΕΙΜ αναγνώρισε πως οι συγκεκριμένες ΠΑΕ δεν φέρουν αντικειμενική ευθύνη για την πλαστογραφία, έπειτα και από τις νομικές ενέργειες που προέβησαν εναντίον των λογιστών τους…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση (18/7/2011), η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Α. Με την υπ’ αριθμ. 684/2011 απόφαση η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών κατά πλειοψηφία ανακαλεί τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Γ.Α.Σ. ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ που εκδόθηκαν την μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 7α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών και συγκεκριμένα ανακαλεί τα παρακάτω δελτία:

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, ΛΙΑΤΣΟΣ, ΒΑΙΑΣ, ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ, ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ, ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ, ΒΕΡΓΩΝΗΣ, OYENEYE, ΖΕΡΒΑΣ, ΓΑΤΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Β., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΜΟΥΣΤΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ, ΤΣΙΓΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΡΔΟΥΛΙΔΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΗΛΑΒΕΡΙΔΗΣ, ΓΚΑΙΤΑΤΖΗΣ, ΒΟΥΖΒΟΥΡΗΣ, ΔΕΛΗΣΑΒΒΑΣ, ΚΟΥΤΣΙΩΝΗΣ, ΔΙΚΟΦΤΣΗΣ.

Β. Με την υπ’ αριθμ. 685/2011 απόφαση η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών κατά πλειοψηφία ανακαλεί τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Γ.Ε. που εκδόθηκαν την μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2011 σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 7 α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών και συγκεκριμένα ανακαλεί τα παρακάτω δελτία:

ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, SKERDI, ΚΟΚΛΙΩΤΗΣ, ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ, ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ, ΜΑΡΤΙΝΟΣ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΠΙΘΑΡΟΥΛΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΦΟΥΦΟΥΛΑΣ.

Πηγή: sday.gr