Τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League έθεσε ως πρωταρχικό στόχο ο Κώστας Κατσουράνης. Ο μέσος του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στο αγωνιστικό στιλ της ομάδας μετά την αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ μίλησε και για τα επερχόμενα παιχνίδια με την Οντένσε.

Για τα παιχνίδια με τους Δανούς είπε:

«Έχουμε ένα στόχο και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Πρέπει να περάσουμε την Οντένσε, να είμαστε σίγουρα στους ομίλους του Europa League, που είναι ο πιο εφικτός στόχος και πρέπει να τα καταφέρουμε. Δουλεύουμε να το πετύχουμε αυτό και μετά βλέπουμε. Η δουλειά που γίνεται έχει βάση για να περάσουμε αυτά τα δύο ματς. Να περάσουμε πρώτα τον τρίτο προκριματικό και μετά και μετά θα τα δώσουμε όλα για το Champions League. Κλήρωση καλή ή κακή δεν υπάρχει. Πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο να αποκλείσουμε τους Δανούς και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Εγώ προσωπικά έχω δει τις στιγμές από το πρώτο τους ματς, δεν έχω άλλη εικόνα. Νομίζω ότι μπορούμε, δεν έχουν και καμία σκληρή έδρα».

Για την αποχώρηση του Σισέ ξεκαθάρισε:

«Η ομάδα δουλεύει πολύ. Και οι 11 είναι λογικό πως από τη στιγμή που υπήρχε ο Σισέ να είχαμε ένα πλάνο παιχνιδιού πάνω του. Αυτό είναι λογικό και θέλω να σας προλάβω επειδή στην Ελλάδα είμαστε και θα πουν ότι άφησα υπονοούμενα. Εννοώ ότι παίζουμε ανάλογα με τους παίκτες που έχουμε. Πρέπει να αλλάξουμε στυλ γιατί παίζαμε δύο χρόνια με τον Σισέ και συνήθως πετύχαινε τα γκολ που χρειαζόμασταν. Από εδώ και πέρα αυτό πρέπει να αλλάξει, από τη στιγμή που έφυγε καλώς ή κακώς η ομάδα να μάθει να παίζει με τους επιθετικούς που έχει. Ο Πετρόπουλος και ο Κλέιτον είναι διαφορετικοί από τον Σισέ, πάνω σε αυτό δουλεύουμε με τον προπονητή και νομίζω ότι η ομάδα θα πάει καλά. Τώρα πρεσάρουμε, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Πρεσάραμε δύο-δύο ένας-ένας και δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα, τώρα υπάρχει αποτέλεσμα. Είμαστε όλοι μία οικογένεια και αυτό είναι το πιο σημαντικό και δεν έχει να κάνει με αυτό που σας είπα όσο περισσότερο είσαι με κάποιον ποδοσφαιριστή τόσο πιο πολύ δένεσαι».

Για το ρόστερ και το στιλ παιχνιδιού τόνισε:

«Η ομάδα σήμερα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έχουμε άλλο ένα φιλικό με τον Ατρόμητο θα δούμε τι θα γίνει και θα είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν και άλλα παιδιά στην ομάδα οπότε το ρόστερ μας θα γίνει ακόμα πιο δυνατά και νομίζω ότι θα τα πάμε καλά. Νομίζω ότι κάναμε ευκαιρίες σήμερα. Είδα ότι ο Αντώνης έχασε τρεις ευκαιρίες. Είχαμε χώρους από το πρώτο ημίχρονο, αυτοί πρέσαραν πολύ ψηλά αλλά είναι και το πρώτο δικό μας παιχνίδι που οι βασικοί παίξαμε περισσότερο χρόνο μαζί περίπου 65 λεπτά και νομίζω ότι όλο αυτό που γίνεται, ότι παίζαμε 45 λεπτά, έχει κάποιο σκοπό. Συμβαίνει για να είναι η ομάδα φρέσκια, η ενδεκάδα να είναι περισσότερο χρόνο μαζί».

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό άφησε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος σέντερ μπακ του «τριφυλλιού» που εμπλέκεται σε αρκετά μεταγραφικά σενάρια δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο.

«Ακούγονται πολλά για το μέλλον μου. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα, αλλά όλα είναι πιθανά. Σήμερα είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού και όσο θα ανήκω σε αυτή την ομάδα θα την σεβαστώ και θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.

Αν μείνω θα είμαι χαρούμενος. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Αλλά παίκτες έρχονται και φεύγουν και αυτό που μένει είναι η ιστορία του Παναθηναϊκού. Αν έρθει κάποια πρόταση θα τη συζητήσω με την διοίκηση για να δούμε τι είναι καλύτερο» είπε ο Γάλλος διεθνής μπακ.

Οσον αφορά στο φιλικό με την Κολονία τόνισε: «Είχαμε μία πολύ καλή προετοιμασία. Χάσαμε το παιχνίδι σήμερα, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό, αλλά η δουλειά που κάναμε εδώ για το μέλλον».

Για το αν είδε κάποια σημάδια βελτίωσης επεσήμανε: «Βλέπω ότι το πνεύμα που έχουμε είναι πολύ καλό. Πρέπει να βελτιωθούμε προσωπικά και συλλογικά. Πέρυσι δεν πήραμε αυτό που θέλαμε, αλλά καταφέραμε να βγούμε δεύτεροι. Αυτό που πρέπει να έχουμε την επόμενη χρονιά είναι η ενότητα και νομίζω ότι την έχουμε μέχρι στιγμής».

Τέλος αναφερόμενος στα ματς με Οντένσε είπε: «Είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια, όπως και το Champions League. Έχουμε υποχρέωση να προκριθούμε. Η πίεση θα είναι μεγάλη, αλλά είμαι αισιόδοξος για αυτό που θα δείτε στο μέλλον».

Για την καλή δουλειά που έγινε στην προετοιμασία αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης που είναι πολλές μίλησε ο Γιόσου Σαριέγκι μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κολωνία.

«Κάναμε καλή δουλειά στη προετοιμασία, παίξαμε 4 ματς στην Αυστρία, παίξαμε σοβαρά δουλέψαμε σκληρά και ήταν ένα θετικό στάδιο για εμάς», είπε αρχικά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Και συνέχισε. «Γυρνάμε στην Αθήνα τώρα, έχουμε ένα δύσκολο φιλικό με τον Ατρόμητο, το τελευταίο πριν την Οντένσε και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα δυνατά μας. Δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω για την Οντένσε, αλλά όλες οι χώρες που είναι σε αυτή τη φάση έχουν καλές ομάδες γιατί το δικαιούνται. Σίγουρα θα είναι δύσκολο. Πέρυσι παίξαμε με την Κοπεγχάγη και μας κέρδισε δύο φορές. Είμαστε όμως ο Παναθηναϊκός και αν παίξουμε όπως μπορούμε, τότε θα περάσουμε».

Πηγή: skai.gr