Αποστολή: Νίκος Γαβαλάς

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού τη νέα περίοδο, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός επανέλαβε την άποψή του στο δείπνο που παρέθεσε στο Ζέεφελντ στους ρεπόρτερ οι οποίοι καλύπτουν την προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» στις αυστριακές Άλπεις.

Αναφορικά με την επιστροφή των «Πειραιωτών» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, υπογράμμισε πως στόχος του είναι να απολαύσουν όλοι τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πρόσθεσε πως δε θέλει να βάλει στόχους στην Ευρώπη, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προσδοκίες στον κόσμο και στη συνέχεια απογοητευτούν οι φίλοι της ομάδας.

Στόχος του είναι η δημιουργία μίας ομάδας η οποία στην Ευρώπη δε θα κλείνεται στην άμυνα. Χαρακτήρισε δε θετικό το γεγονός πως ο Ολυμπιακός γλυτώνει την περιπέτεια των προκριματικών στην Ευρώπη. Απέφυγε, πάντως, οποιαδήποτε αναφορά στις μεταγραφές και στο ενδεχόμενο απόκτησης κι άλλου παίκτη.

Αν είχε πάντως, τη δυνατότητα να φέρει έναν παίκτη, αυτός θα ήταν ο Τσάβι. Δήλωσε άγνοια για τα προ διμήνου ισπανικά δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της Μπαρσελόνα για να συνεργαστεί μαζί του σε περίπτωση κατά την οποία αποχωρήσει ο Γκουαρντιόλα. Και είπε χαριτολογώντας: «Ε, του χρόνου θα είμαι στη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα ή την Τσέλσι».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τη Ρεάλ. Μάλιστα, μετά από σχετική πρόκληση, θυμήθηκε έναν προς έναν τους προπονητές που πέρασαν απ’ τον πάγκο της «Βασίλισσας» τα τελευταία επτά χρόνια.

Πηγή: novasports.gr