Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται από το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά από τη συγκέντρωση περίπου 2.000 οδηγών ταξί – μαζί με τα οχήματά τους – που διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Η κίνηση των οχημάτων μπροστά από το λιμάνι του Πειραιά διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ κατά διαστήματα οι οδηγοί βγαίνουν από τα οχήματά τους και κλείνουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συγκεντρωμένα οχήματα βρίσκονται και στην Αττική οδό στο ύψος του αεροδρομίου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του ΣΑΤΑ, Κωνσταντίνος Δήμος υποστήριξε ότι η απελευθέρωση θα οδηγήσει σε χάος και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να σταματήσει να παίζει κρυφτό και να καλέσει σε διάλογο τους αυτοκινητιστές, προκειμένου να τους ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Οι αυτοκινητιστές πραγματοποιούν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας 48ωρη απεργία, ενώ προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους επί της οδού Μάρνη.

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών ανέφεραν σχετικά με την απεργία των ταξί ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών έχει ξεκινήσει προ δεκαημέρου με την επίσημη συνάντησή τους και ότι θα εξελιχθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προχωρήσει κανονικά και πως δεν έχει μεσολαβήσει κανένα γεγονός που να δικαιολογεί την απεργία των αυτοκινητιστών, πλην των δημόσιων φιλοφρονήσεων του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί.